Go Back

MOLIŪGŲ BLYNELIAI SU VARŠKE

Šie blyneliai kvapnūs ir labai skanūs, juos mėgstame visa šeima. O aš visada džiaugiuosi, kai pavyksta atrasti ne tik skanius, bet ir maistingus pusryčius.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 300 g moliūgų tyrės
  • 200 g pieno (paprastai naudoju sojų ar migdolų)
  • 170 g avižų miltų (galima keisti kvietiniais)
  • 1 arb.šaukšt. kepimo miltelių
  • žiupsnelisdruskos
  • maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto, imbiero (nebūtina)

Paruošimo eiga
 

  • Kiaušinius, varškę, moliūgų tyrę bei pieną išplaku iki vientisos masės.
  • Miltus sumaišau su kepimo milteliais, druska ir žiupsniu prieskonių. Prieskonių galima ir nedėti, bet jie priduoda pikantiškumo ir labai kvepia rudeniu.
  • Sausus ingredientus įmaišau į šlapių ingredientų masę ir trumpai paplaku, kol tešla tampa vientisa.
  • Kepu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  • Šiuos blynus dažniausiai gardiname medumi, agavų ar klevų sirupu