Moliūgą nuplaunu, nusausinu.
Aštriu peiliu nupjaunu abu galus.
Pastatau moliūgą ant lentelės ir atsargiai perpjaunu pusiau.
Į indelį su vandeniu išimu sėklas (jas vėliau pakepsiu).
Moliūgą supjaustau maždaug 1 cm storio riekelėmis.
Skardoje su kepimo popieriumi išdėlioju moliūgą, pašlakstau aliejumi.
Dedu kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
Kepu maždaug 40 min (priklauso nuo moliūgo).
Patikrinti ar iškepęs galima įsmeigus šakutę. Jeigu dar šiek tiek kietas, verta pakepti dar 5-10 min.
Iškepusį ir šiek tiek pravėsusį moliūgą sutrinu iki vientisos masės.
Laikau indelyje šaldytuve (iki savaitės) arba iškart susveriu po 150 g ir sušaldau. Kodėl 150 g paklausit. O gi todėl, kad tokį kiekį naudoju kepdama keksiukus, blynus, dedu į mėsos faršą gamindama kotletus ar falafelius.