Go Back

MOLIŪGŲ TYRĖ

Itin lengvai paruošiama moliūgų tyrė - moliūgas iškeptas orkaitėje bei sutrintas iki tyrės

Ingredientai
  

  • 1 sviestinis moliūgas
  • šlakelis alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga
 

  • Moliūgą nuplaunu, nusausinu.
  • Aštriu peiliu nupjaunu abu galus.
  • Pastatau moliūgą ant lentelės ir atsargiai perpjaunu pusiau.
  • Į indelį su vandeniu išimu sėklas (jas vėliau pakepsiu).
  • Moliūgą supjaustau maždaug 1 cm storio riekelėmis.
  • Skardoje su kepimo popieriumi išdėlioju moliūgą, pašlakstau aliejumi.
  • Dedu kepti į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  • Kepu maždaug 40 min (priklauso nuo moliūgo).
  • Patikrinti ar iškepęs galima įsmeigus šakutę. Jeigu dar šiek tiek kietas, verta pakepti dar 5-10 min.
  • Iškepusį ir šiek tiek pravėsusį moliūgą sutrinu iki vientisos masės.
  • Laikau indelyje šaldytuve (iki savaitės) arba iškart susveriu po 150 g ir sušaldau. Kodėl 150 g paklausit. O gi todėl, kad tokį kiekį naudoju kepdama keksiukus, blynus, dedu į mėsos faršą gamindama kotletus ar falafelius.

Kitas būdas

  • Čia pat norėčiau paminėti ir dar vieną gana greitą moliūgų tyrės gaminimo būdą - tai išvirti garuose. Moliūgą nuskutu, supjaustau kelių cm gabalėliais ir verdu garuose apie 20-30 min.P.s. jeigu kepto orkaitėje ir sutrinto moliūgo nusunkti paprastai nereikia, tai virtą garuose būtų gerai šiek tiek nusunkti prieš dedant į kepinius.
Raktinis žodis moliūgas, moliūgų tyrė