Go Back

APELSININIS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Šis pyragas nuostabus dar ir tuo, kad yra be kvietinių miltų, o jei naudosite avižinius dribsnius be glitimo, tai pyragas bus itin draugiškas glitimo netoleruojantiems.
Tiesa! Vienas svarbus niuansas. Mes cukraus naudojame mažai, todėl visi desertai yra vos vos saldūs. Turėkite tai mintyje

Ingredientai
  

  • 150 g avižų miltų (maltų avižinių dribsnių)
  • 50 g migdolų miltų (arba maltų migdolų)
  • 100 g augalinio aliejaus (naudoju ypač tyrą alyvuogių aliejų)
  • 4 kiaušiniai
  • 1 bananas
  • 1-2 apelsinų nutarkuota žievelė
  • 100 g apelsinų sulčių (2 nedideli apelsinai)
  • 50 g cukraus (arba 70 g eritritolio)
  • 15 g kakavos
  • 15 g kepimo miltelių

Paruošimo eiga
 

  • Pilno grūdo avižinius dribsnius bei migdolus sumalu.
  • Miltus kiek įmanoma persijoju. Įmaišau kepimo miltelius. Atidedu.
  • Nutarkuoju apelsino žievelę ir išspaudžiu sultis.
  • Kiaušinius išplaku iki putų pradžiai tik su cukrumi.
  • Vėliau pilu aliejų, apelsinų sultis bei žievelę.
  • Bananą sutrinu šakute ir įmaišau.
  • Į skystus ingredientus įmaišau sausus ingredientus iki vientisos masės.
  • Maždaug 1/3 tešlos supilu į atskirą dubenį, ten įmaišau kakavą.
  • Į kepimo indą tiesiu kepimo popierių ir sluoksniuoju: pilu tešlą, ant viršaus šokoladinę tešlą, ir galiausiai likusią apelsininę tešlą. 
  • Tada šakute ar pagaliuku šiek tiek tešlas sumaišau.
  • Kepu iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min
  • Dantų krapštuko pagalba patikrinu, ar iškepęs - įkišu į pyragą ir ištraukiu. Jei pagaliukas sausas, vadinasi pyragas iškepė. Jei šiek tiek apsivėlęs tešla tuomet kepu dar kelias minutes.
  • Iškepusį pyragą palieku visiškai atvėsti.