Pilno grūdo avižinius dribsnius bei migdolus sumalu.
Miltus kiek įmanoma persijoju. Įmaišau kepimo miltelius. Atidedu.
Nutarkuoju apelsino žievelę ir išspaudžiu sultis.
Kiaušinius išplaku iki putų pradžiai tik su cukrumi.
Vėliau pilu aliejų, apelsinų sultis bei žievelę.
Bananą sutrinu šakute ir įmaišau.
Į skystus ingredientus įmaišau sausus ingredientus iki vientisos masės.
Maždaug 1/3 tešlos supilu į atskirą dubenį, ten įmaišau kakavą.
Į kepimo indą tiesiu kepimo popierių ir sluoksniuoju: pilu tešlą, ant viršaus šokoladinę tešlą, ir galiausiai likusią apelsininę tešlą.
Tada šakute ar pagaliuku šiek tiek tešlas sumaišau.
Kepu iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min
Dantų krapštuko pagalba patikrinu, ar iškepęs - įkišu į pyragą ir ištraukiu. Jei pagaliukas sausas, vadinasi pyragas iškepė. Jei šiek tiek apsivėlęs tešla tuomet kepu dar kelias minutes.
Iškepusį pyragą palieku visiškai atvėsti.