Go Back

SAUSAINIAI SU SPANGUOLĖMIS

Tai garantuotai vieni skaniausių sausainių, kokius tik esu kepusi! Smagiausia, kad galima improvizuoti pagal turimus ingredientus. Dėkite turimą riešutų kremą, vietoj spanguolių - šokoladą ar razinas. Džiazuokite!

Ingredientai
  

  • 70 g riešutų kremo
  • 70 g cukraus
  • 60 g pieno
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 120 g viso grūdo speltos miltų
  • 20 g avižinių dribsnių saujos
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 20 g džiovintų spanguolių saujos
  • 20 g mėgstamų riešutų pvz. saujos migdolų

Paruošimo eiga
 

  • Į riešutų kremą pilame cukrų ir išmaišome. (Jeigu riešutų kremas gana kietas, pašildome jį garų vonelėje, kad suminkštėtų).
  • Supilame pieną, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir išmaišome.
  • Dedame miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišome iki vientisos masės.
  • Pabaigoje įmaišome smulkintas spanguoles ir riešutus (jeigu dedame).
  • Suformuojame apie 15 rutuliukų, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šiek tiek paspaudžiame.
  • Dedame į iki 190 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min arba kol krašteliai gražiai paruduos.
  • Laukiame kol atvės ir ragaujame.
  • Atvėsusius laikome sandarioje dėžutėje.

Noriu pastebėti

Papildomai, jei norisi galima įdėti mėgstamų riešutų. Paprastai dedu migdolus, bet šįkart naudojau traškų žemės riešutų kremą, tad dėjau tik spanguoles.
Beje, šiuos sausainius kepiau su žemės riešutų, migdolų bei grynu kokoso kremu. Skonis visais atvejais šiek tiek skiriasi, bet visaip skanu.
Sausainių traškumas/minkštumas taip pat labai priklauso nuo cukraus. Jeigu atvirai, man skaniausi kai dedu lygiomis dalimis baltą ir rudą cukrų.
Sausainiai gaunasi ne per saldūs, bet labai priklauso kokį cukrų naudosite. Man asmeniškai saldumo užtenka ir nuo 50 g rudo nerafinuoto cukraus. Tuo tarpu mano šeimyna pageidauja 70-80 g cukraus. O dukrų draugės sakė, kad trūksta saldumo. Tad čia labai jau individualu :)