Go Back

KOPŪSTŲ TROŠKINYS arba LENGVESNĖ BALANDĖLIŲ VERSIJA

Turiu prisipažinti, jog balandėlius gaminu labai labai retai. Užtat kopūstų troškinys tikrai dažnas ir laukiamas svečias. Pabandykit, tikrai nudžiuginsit ir save, ir savo šeimą. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kurį labai mėgsta visa šeima.

Ingredientai
  

  • 500 g maltos kiaulienos/jautienos/kalakutienos
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • ½ kopūsto
  • 4 didesnės bulvės
  • druskos, pipirų, džiovinto baziliko pagal skonį

Paruošimo eiga
 

  • Keptuvėje su trupučiu aliejaus per kelis kartus apkepinkite mėsą. Skanu, jei mėsa šiek tiek apskrunda. Jei sudėsite visą mėsą iškart, tai ji tiesiog troškinsis, o norisi, kad gardžiai apkeptų.
  • Pakepintą mėsą pagardinu druska, pipirais, džiovintu baziliku.
  • Į puodą įpilkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną.
  • Morką sutarkuokite per burokinę tarką.
  • Kopūstą smulkiai supjaustykite.
  • Bulves nuskuskite ir supjaustykite riekėlėmis.
  • Tuomet į puodą ant pakepinto svogūno dėkite tarkuotą morką, suberkite apkepintą mėsą.
  • Ant viršaus dėkite pusę pjaustyto kopūsto, tuomet riekelėmis pjaustytas bulves, galiausiai sudėkite likusį pjaustytą kopūstą.
  • Viską užpilkite vandeniu, kad apsemtų daugiau nei pusę kiekio troškinio. Pasūdykite.
  • Troškinkite 15-20 min
  • Pabaigoje galite įberti šviežių krapų ar petražolių.