Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Noriu pastebėti
Smaller
Normal
Larger
MAKARONAI SU GRYBAIS IR MANGOLDAIS
Šaldymo kameroje paprastai turiu “budinčių” produktų, kurie padeda greitai pagaminti pietus ar vakarienę. Visada turiu šaldytų špinatų, žirnelių, petražolių, krapų, pupelių, taip pat grybų. Būtent šiame recepte ir naudojau šaldytų grybų mišinį.
Print Recipe
Pin Recipe
Ingredientai
400 g makaronų
(farfalle, tagliatelle ar fettuccine)
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
450 g šaldytų grybų
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saujos šviežių mangoldų lapų
druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį
kietojo sūrio, jei norite
Paruošimo eiga
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas iki norimos tekstūros. Nukoškite ir atidėkite.
Mangoldų lapus nuplaukite ir supjaustykite (kotelių nenaudosime). Suberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2-3 min. Nukoškite.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę berkite smulkintą svogūną ir pakepinkite 2-3 min
Tuomet dėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar porą minučių.
Supilkite šaldytus grybus (atitirpinti nereikia).
Kepkite maišydami apie 10 min. Jeigu matote, kad vandens išsiskyrė labai daug, galite šiek tiek nusemti.
Suberkite apvirtus mangoldus.
Pasūdykite, berkite žiupsnelį pipirų ir raudonėlio.
Supilkite virtus makaronus. Išmaišykite.
Noriu pastebėti
Šaldytus grybus perku Mercadona parduotuvėje (Salteado de setas)