Go Back

MAKARONAI SU GRYBAIS IR MANGOLDAIS

Šaldymo kameroje paprastai turiu “budinčių” produktų, kurie padeda greitai pagaminti pietus ar vakarienę. Visada turiu šaldytų špinatų, žirnelių, petražolių, krapų, pupelių, taip pat grybų. Būtent šiame recepte ir naudojau šaldytų grybų mišinį.

Ingredientai
  

  • 400 g makaronų (farfalle, tagliatelle ar fettuccine)
  • 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 450 g šaldytų grybų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 saujos šviežių mangoldų lapų
  • druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį
  • kietojo sūrio, jei norite

Paruošimo eiga
 

  • Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas iki norimos tekstūros. Nukoškite ir atidėkite.
  • Mangoldų lapus nuplaukite ir supjaustykite (kotelių nenaudosime). Suberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2-3 min. Nukoškite.
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Į keptuvę berkite smulkintą svogūną ir pakepinkite 2-3 min
  • Tuomet dėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar porą minučių.
  • Supilkite šaldytus grybus (atitirpinti nereikia).
  • Kepkite maišydami apie 10 min. Jeigu matote, kad vandens išsiskyrė labai daug, galite šiek tiek nusemti.
  • Suberkite apvirtus mangoldus.
  • Pasūdykite, berkite žiupsnelį pipirų ir raudonėlio.
  • Supilkite virtus makaronus. Išmaišykite.

Noriu pastebėti

Šaldytus grybus perku Mercadona parduotuvėje (Salteado de setas)