Go Back

BUDOS DUBENĖLIS

Budos dubenėlis dažniausiai yra veganiškas patiekalas, susidedantis iš kruopų ir gausybės daržovių. Jame yra įvairių tekstūrų ir skonių - švelnios bolivinės balandos kruopos, traškios morkos ir raudonasis kopūstas, sultingi žalieji žirneliai ir aromatingi ridikėlio griežinėliai, taip pat kepti batatai, kurie suteikia saldumo ir minkštumo, bei žaliosios paprikos, pridedančios šviežumo ir šiek tiek aštrumo. Padažas, pagamintas iš žemės riešutų kremo, ne tik prideda kreminės tekstūros, bet ir įneša sodrumo.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai
  

  • 1 puodelio virtos bolivinės balandos
  • 2 saujų gražgarsčių
  • 2 saujų raudongūžio kopūsto
  • 1 batato (+ prieskoniai)
  • 1 morkos
  • 1 žaliosios paprikos
  • 4 ridikėlių
  • 2 saujų žaliųjų žirnelių
  • 200 g tofu
  • sezamų sėklų

Padažas

  • 1 šaukštelio traškaus žemės riešutų kremo
  • 1 šaukštelio sojos padažo
  • 2 šaukštelių skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelio agavų sirupo
  • 2 šaukštelių citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės (sutrintos)
  • čili dribsnių
  • 1 šaukšto vandens

Paruošimo eiga
 

  • Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  • Batatą gerai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, pabarstykite prieskoniais (druska, pipirais, džiovintu česnaku). Apkepinkite iš abiejų pusių po 3 minutes.
  • Tofu gerai nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Šįkart pjausčiau trikampėliais. Į įkaitintą karštą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir suberkite tofu. Kepkite po 4 minutes iš abiejų pusių.
  • Morkas bei kopūstą supjaustykite ar sutarkuojame, papriką supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  • Šaldytus žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite porą minučių. Nukoškite.
  • Dėliokite dubenėlyje, kaip patinka ir užpilkite žemės riešutų padažo.