Go Back

VIŠTIENOS KOTLETAI SU DARŽOVĖMIS

Šie vištienos kotletai sultingi, minkštučiai ir labai patinka visiems šeimos nariams. Kotletams, maltiniams ar kukuliukams paprastai renkuosi nemaltą mėsą (dažniausiai vištieną ar kalakutieną) ir pati susmulkinu maisto kombaino pagalba. Beje, retai juos kepu keptuvėje, paprastai suformuoju kukuliukus ir kepu orkaitėje - taip sutaupau laiko ir kukuliai prisigeria mažiau aliejaus.
Šio patiekalo užteks 6

Ingredientai
  

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos, be odelės
  • 2 saujos kalafioro žiedynų
  • 1 cukinija (apie 500 g)
  • 1 kiaušinis
  • 1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 1 sauja šviežių petražolių
  • 1 svogūnas (tarkuotas)
  • 1 arb. šaukštelis džiovinto česnako
  • ½ arb. šaukštelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, ciberžolės ir kumino
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų

Paruošimo eiga
 

  • Cukiniją nuskuskite ir sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką. Nusunkite.
  • Kalafioro žiedynus sutarkuokite.
  • Vištieną sumalkite ir sumaišykite su visais ingredientais.
  • Galite išminkyti viską rankomis iki vientisos masės arba sumetus į maisto kombainą sutrinti.
  • Formuokite norimo dydžio kotletus.
  • Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus, maždaug po 4-5 minutes kiekvieną pusę.
  • Patiekite su mėgstamu garnyru.
  • Šįkart valgėme su bulvių ir kalafiorų koše bei daržovėmis.

Noriu pastebėti

Jeigu šeimoje nėra maisto inspektorių, cukinijos neskuskite. Mūsų namuose kai kuriems šeimos nariams žalia spalva patiekaluose iškart sugadina nuotaiką, tad tenka skusti.
Sūrį naudokite tokį, kokį turite ar mėgstate. Paprastai dedu Parmezaną, Grana padano arba Maasdam. Iš lietuviškų visada puikiai tinka Džiugas ar Rokiškio Grand.