Go Back

RUGINĖ SUMUŠTINIŲ DUONA

Receptas čia praktiškai toks pat, kaip ir prieš tai įkeltame Ruginės duonos recepte. Pagrindinis skirtumas tik tas, kad duonai kepti nereikalingas puodas su dangčiu!! Ši duona puikiausiai iškepa ir pailgoje duonos/kekso formoje.
traukoje esančią duoną kepiau tik iš ruginių bei viso grūdo kvietinių miltų. Duona gana sunki, na tokia tikra lietuviška😊
Įdomumo dėlei esu kepusi ir tik iš kvietinių miltų, ši duona visada pavyksta.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Patiekalas Duona
Virtuvė European

Ingredientai
  

  • 200 g ruginių miltų
  • 230 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 7 g druskos
  • 2 g sausų mielių
  • 330 g vandens

Paruošimo eiga
 

  • Sumaišau sausus produktus.
  • Supilu vandenį ir mentele išmaišau.
  • Uždengiu ir palieku per naktį (arba ~8val.)
  • Ryte ant gausiai miltuoto paviršiaus mentele išverčiu akivaizdžiai pakilusią burbulėtą tešlą.
  • Mentele paformuoju, kad visa pasidengtų miltais. Dedu į pailgą duonos/kekso kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
  • Jeigu turiu laiko, tuomet uždengiu ir palieku pusvalandžiui pakilti. Jei ne, tuomet⬇️
  • Duoną dedu į neįkaitintą orkaitę, o orkaitės apačioje padedu papildomą nedidelį kepimo indą pripiltą karšto vandens.
  • Duoną kepu 220 ℃ temperatūroje (kaitinimo režimas viršus/apačia) apie 45 min.
  • Iškepus būtų gerai leisti kiek pravėsti formoje, o vėliau atvėsinti ant grotelių.
Raktinis žodis duona, Quick & Easy, rugineduona