Sumaišau sausus produktus.
Supilu vandenį ir mentele išmaišau.
Uždengiu ir palieku per naktį (arba ~8val.)
Ryte ant gausiai miltuoto paviršiaus mentele išverčiu akivaizdžiai pakilusią burbulėtą tešlą.
Mentele paformuoju, kad visa pasidengtų miltais. Dedu į pailgą duonos/kekso kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
Jeigu turiu laiko, tuomet uždengiu ir palieku pusvalandžiui pakilti. Jei ne, tuomet⬇️
Duoną dedu į neįkaitintą orkaitę, o orkaitės apačioje padedu papildomą nedidelį kepimo indą pripiltą karšto vandens.
Duoną kepu 220 ℃ temperatūroje (kaitinimo režimas viršus/apačia) apie 45 min.
Iškepus būtų gerai leisti kiek pravėsti formoje, o vėliau atvėsinti ant grotelių.