Go Back

VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Patiekalas Desertai, Pavakariai, Saldumynai, Vakariene
Virtuvė European

Ingredientai
  

  • 500 g varškės
  • 100 g smulkių makaronų
  • 100 g natūralaus arba graikiško jogurto
  • 3 vnt. kiaušiniai (baltymus išplakti atskirai)
  • 1 vnt. prinokęs bananas (arba 1-2 šaukštai cukraus)
  • 5 vnt. obuoliai
  • 1/2 arb. šaukštelio cinamono
  • 1-2 šaukštai rudo cukraus

Paruošimo eiga
 

  • Kepimo indą patepu sviestu ir pabarstau avižų sėlenomis arba džiūvėsėliais.
  • Varškę išplaku su graikišku jogurtu, kiaušinių tryniais ir šakute sutrintu bananu (arba cukrumi).
  • Makaronus renkuosi viso grūdo, išverdu juos al dente, perskalauju po šaltu vandeniu.
    Į varškę įmaišau išvirtus makaronus.
  • Baltymus išplaku su žiupsneliu druskos.
  • Tuomet į varškę įmaišau baltymus. (Nieko neatsitiks, jei baltymų atskirai ir neplaksite, bet taip apkepas bus puresnis).
  • Obuolius nulupu, supjaustau skiltelėmis.
  • Į kepimo indą sudedu maždaug 2 riekelėmis supjaustytus obuolius, pabarstau cinamonu bei šaukštu cukraus.
  • Ant išdėliotų obuolių užpilu varškės ir makaronų masę.
  • Ant viršaus išdėlioju likusius 3 obuolius.
  • Obuolius pabarstau cinamono ir rudo cukraus mišiniu.
  • Kepu orkaitėje 180°C ~45 min
  • PASTABA: galima obuolius, varškę bei makaronus tiesiog sumaišyti ir sudėjus į kepimo indą kepti, bet tuomet vaizdas nebus toks gražus, nors skonis nenukentės :)
Raktinis žodis apkepas, obuoliai, varske, varskesapkepas