Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
SĖKLŲ TRAŠKIS
Print Recipe
Pin Recipe
Patiekalas
Desertai, Užkandžiai
Virtuvė
European
Ingredientai
100
g
sezamo sėklų
30
g
moliūgų sėklų
30
g
saulėgrąžų sėklų
20
g
kokosų ar alyvuogių aliejaus
60-70
g
medaus arba agavų/klevų sirupo
Paruošimo eiga
Sumaišau visas sėklas. Sezamų dedu ir juodų, nes man taip gražiau. (Galima naudoti tik sezamus.)
Pilu aliejų, išmaišau.
Tada supilu medų arba sirupą ir išmaišau.
Paskleidžiu ant kepimo popieriaus.
Ant viršaus uždedu kitą kepimo popieriaus lakštą ir pakočioju arba rankomis paskirstau iki maždaug stačiakampio.
Dedu į įkaitintą orkaitę 150°C 20 min.
Išėmusi palieku skardoje visiškai atvėsti.
Tuomet perkeliu ant lentelės ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
Sudedu į dėžutę, tarpuose su kepimo popieriumi ir laikau uždarytą šaldytuve.
Raktinis žodis
medus, sėklos, sėklųtraškis, sezamai, sezamuseklos, traskis