Go Back

SĖKLŲ TRAŠKIS

Patiekalas Desertai, Užkandžiai
Virtuvė European

Ingredientai
  

  • 100 g sezamo sėklų
  • 30 g moliūgų sėklų
  • 30 g saulėgrąžų sėklų
  • 20 g kokosų ar alyvuogių aliejaus
  • 60-70 g medaus arba agavų/klevų sirupo

Paruošimo eiga
 

  • Sumaišau visas sėklas. Sezamų dedu ir juodų, nes man taip gražiau. (Galima naudoti tik sezamus.)
  • Pilu aliejų, išmaišau.
  • Tada supilu medų arba sirupą ir išmaišau.
  • Paskleidžiu ant kepimo popieriaus.
  • Ant viršaus uždedu kitą kepimo popieriaus lakštą ir pakočioju arba rankomis paskirstau iki maždaug stačiakampio.
  • Dedu į įkaitintą orkaitę 150°C 20 min.
  • Išėmusi palieku skardoje visiškai atvėsti.
  • Tuomet perkeliu ant lentelės ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
  • Sudedu į dėžutę, tarpuose su kepimo popieriumi ir laikau uždarytą šaldytuve.
Raktinis žodis medus, sėklos, sėklųtraškis, sezamai, sezamuseklos, traskis