Go Back

TRYS SKIRTINGI HUMUSAI

Patiekalas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 200 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1-2 skiltelės česnako
  • žiupsnis druskos
  • 50 g vandens (arba skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
  • prieskoniai: kuminas ir saldžiosios paprikos milteliai

Paruošimo eiga
 

  • Visus ingredientus sudedu į plaktuką su S formos peiliuku ir sutrinu iki vientisos masės. Vandens pilu tiek, kad plaktųsi, vėliau pareguliuoju tirštumą.
  • Dažnai gamindama įdedu kelis saulėje džiovintus pomidorus aliejuje arba konservuotų paprikų.
  • Burokėlių humusui į bazinį receptą dedu 1 virtą/keptą burokėlį.
  • Avokadų humusui į bazinį receptą dedu 1-2 avokadus.
  • Čia variantų milijonas, svarbiausia pasikliauti savo skoniu ir mėgstamais ingredientais.

Noriu pastebėti

Kur naudoti humusą?!
✓ kaip užtepėlę ant duoniukų
✓ kaip užkandį su morkomis/agurkais/salierais
✓ tortilijai/lavašui/sumuštiniui sutepti
✓ burokėlių humusas yra fantastiška kompanija silkei
Humusą laikau šaldytuve stiklainėlyje ir geriausia jį suvartoti per 4-5 dienas. Tiesa, avokadų humusą - max per 2 dienas.