Go Back

CITRININIAI VAFLIAI SU AGUONOMIS

Citrinų aromatas pastaruoju metu visiškai apsuko galvą. Jis tvyro ne tik ore, bet ir kepiniuose. Kviečiu į citrinų pasaulį!

Ingredientai
  

  • 3 kiaušiniai
  • 375 g natūralaus jogurto
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
  • 2 šaukšteliai saldumo (cukraus/medaus/klevų sirupo)
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 200 g avižų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai aguonų

Paruošimo eiga
 

  • Kiaušinius lengvai išplaku su jogurtu, druska, citrinos sultimis bei žievele, taip pat cukrumi ir vanile.
  • Įmaišau miltus, kepimo miltelius ir aguonas.
  • Vaflių keptuvę įkaitinu ir šiek tiek patepu aliejumi.
  • Į vaflinės vidurį pilu samtelį tešlos ir šiek tiek paskirstau.
  • Uždarau vaflinę ir kepu pagal instrukcijas (dažniausiai vidutinio karštumo apie 4 minutes).
  • Mums skaniausia su uogomis bei papildomu šlakeliu medaus ar klevų sirupo.