Minkštučiai ir purūs citrininiai vafliai – ypatingiems savaitgalio pusryčiams. O aguonos čia apsigyveno visai netyčia ir labai tiko bei patiko. Kviečiu ir jus išbandyti šiuos vaflius, kurie yra sveikesni nei tradiciniai, bet ne mažiau viliojantys.
CITRININIAI VAFLIAI SU AGUONOMIS
Citrinų aromatas pastaruoju metu visiškai apsuko galvą. Jis tvyro ne tik ore, bet ir kepiniuose. Kviečiu į citrinų pasaulį!
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 375 g natūralaus jogurto
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
- 2 šaukšteliai saldumo (cukraus/medaus/klevų sirupo)
- 1 šaukštelis vanilės
- 200 g avižų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 šaukšteliai aguonų
Paruošimo eiga
- Kiaušinius lengvai išplaku su jogurtu, druska, citrinos sultimis bei žievele, taip pat cukrumi ir vanile.
- Įmaišau miltus, kepimo miltelius ir aguonas.
- Vaflių keptuvę įkaitinu ir šiek tiek patepu aliejumi.
- Į vaflinės vidurį pilu samtelį tešlos ir šiek tiek paskirstau.
- Uždarau vaflinę ir kepu pagal instrukcijas (dažniausiai vidutinio karštumo apie 4 minutes).
- Mums skaniausia su uogomis bei papildomu šlakeliu medaus ar klevų sirupo.