Minkštučiai ir purūs citrininiai vafliai – ypatingiems savaitgalio pusryčiams. O aguonos čia apsigyveno visai netyčia ir labai tiko bei patiko. Kviečiu ir jus išbandyti šiuos vaflius, kurie yra sveikesni nei tradiciniai, bet ne mažiau viliojantys.
![CITRININIAI VAFLIAI SU AGUONOMIS CITRININIAI VAFLIAI SU AGUONOMIS │Pusryčiai, Blynai](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2022/04/1650487211528.webp)
CITRININIAI VAFLIAI SU AGUONOMIS
Citrinų aromatas pastaruoju metu visiškai apsuko galvą. Jis tvyro ne tik ore, bet ir kepiniuose. Kviečiu į citrinų pasaulį!
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 375 g natūralaus jogurto
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
- 2 šaukšteliai saldumo (cukraus/medaus/klevų sirupo)
- 1 šaukštelis vanilės
- 200 g avižų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 šaukšteliai aguonų
Paruošimo eiga
- Kiaušinius lengvai išplaku su jogurtu, druska, citrinos sultimis bei žievele, taip pat cukrumi ir vanile.
- Įmaišau miltus, kepimo miltelius ir aguonas.
- Vaflių keptuvę įkaitinu ir šiek tiek patepu aliejumi.
- Į vaflinės vidurį pilu samtelį tešlos ir šiek tiek paskirstau.
- Uždarau vaflinę ir kepu pagal instrukcijas (dažniausiai vidutinio karštumo apie 4 minutes).
- Mums skaniausia su uogomis bei papildomu šlakeliu medaus ar klevų sirupo.
![1254](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2021/04/1254.png)