Skanios ir maistingos salotos su triušiena, persimonais ir agurkais yra puikus pasirinkimas sveikam ir subalansuotam maistui. Jos dera tiek pietums, tiek lengvai vakarienei, puikiausiai tiks ir į priešpiečių dėžutę. Švieži ingredientai, baltyminga triušiena ir bolivinė balanda suteikia sotumo, o persimonas prideda natūralaus saldumo.

SALOTOS SU TRIUŠIENA, PERSIMONAIS IR AGURKAIS
Šios salotos pirmą kartą buvo paragautos priešpiečių dėžutėje lėktuve kažkur tarp debesų skrendant iš Lietuvos. O vėliau ne kartą kartotos. Tad, kol dar galima rasti persimonų, kviečiu pasigaminti. Išties tai labai skanus derinys, o pasiruošti itin paprasta ir lengva. Lietuvoje triušieną visada renkuosi iš Lapino puotos.
Ingredients
- Sauja salotų lapų
- Nedidelė sauja gražgarstės
- ½ persimono
- ½ vidutinio agurko
- 3 ridikėliai
- 5 šaukštai virtos bolivinės balandos (apie 30 g nevirtos – 2 šaukštų)
- 100 g šviežios triušienos
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
- Žiupsnelis džiovinto česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Instructions
- Salotų lapus, gražgarstę, persimoną, agurką ir ridikėlius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Išdėliokite lėkštėje.
- Pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
- Ant viršaus užberkite virtą bolivinę balandą.
- Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Triušieną nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Iškeptą triušieną pabarstykite druska, pipirais ir džiovintu česnaku.
- Sudėkite triušieną ant salotų.
Notes
✔ Jei neturite persimono, galite jį pakeisti granatais arba obuoliais.
✔ Bolivinę balandą galima keisti kuskusu – taip pritaikysite receptą pagal savo skonį.
✔ Norite dar daugiau skonio? Įberkite kelis riešutus, pvz.: graikinius arba migdolus.
