Go Back

SALOTOS SU TRIUŠIENA, PERSIMONAIS IR AGURKAIS

Šios salotos pirmą kartą buvo paragautos priešpiečių dėžutėje lėktuve kažkur tarp debesų skrendant iš Lietuvos. O vėliau ne kartą kartotos. Tad, kol dar galima rasti persimonų, kviečiu pasigaminti. Išties tai labai skanus derinys, o pasiruošti itin paprasta ir lengva. Lietuvoje triušieną visada renkuosi iš Lapino puotos.

Ingredientai
  

  • Sauja salotų lapų
  • Nedidelė sauja gražgarstės
  • ½ persimono
  • ½ vidutinio agurko
  • 3 ridikėliai
  • 5 šaukštai virtos bolivinės balandos (apie 30 g nevirtos - 2 šaukštų)
  • 100 g šviežios triušienos
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis pipirų
  • Žiupsnelis džiovinto česnako
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Paruošimo eiga
 

  • Salotų lapus, gražgarstę, persimoną, agurką ir ridikėlius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Išdėliokite lėkštėje.
  • Pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
  • Ant viršaus užberkite virtą bolivinę balandą.
  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
  • Triušieną nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  • Iškeptą triušieną pabarstykite druska, pipirais ir džiovintu česnaku.
  • Sudėkite triušieną ant salotų.

Noriu pastebėti

✔ Jei neturite persimono, galite jį pakeisti granatais arba obuoliais.
✔ Bolivinę balandą galima keisti kuskusu – taip pritaikysite receptą pagal savo skonį.
✔ Norite dar daugiau skonio? Įberkite kelis riešutus, pvz.: graikinius arba migdolus.