SALOTOS SU TRIUŠIENA, PERSIMONAIS IR AGURKAIS
Šios salotos pirmą kartą buvo paragautos priešpiečių dėžutėje lėktuve kažkur tarp debesų skrendant iš Lietuvos. O vėliau ne kartą kartotos. Tad, kol dar galima rasti persimonų, kviečiu pasigaminti. Išties tai labai skanus derinys, o pasiruošti itin paprasta ir lengva. Lietuvoje triušieną visada renkuosi iš Lapino puotos.
- Sauja salotų lapų
- Nedidelė sauja gražgarstės
- ½ persimono
- ½ vidutinio agurko
- 3 ridikėliai
- 5 šaukštai virtos bolivinės balandos (apie 30 g nevirtos - 2 šaukštų)
- 100 g šviežios triušienos
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
- Žiupsnelis džiovinto česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Salotų lapus, gražgarstę, persimoną, agurką ir ridikėlius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Išdėliokite lėkštėje.
Pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
Ant viršaus užberkite virtą bolivinę balandą.
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
Triušieną nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Iškeptą triušieną pabarstykite druska, pipirais ir džiovintu česnaku.
Sudėkite triušieną ant salotų.
✔ Jei neturite persimono, galite jį pakeisti granatais arba obuoliais.
✔ Bolivinę balandą galima keisti kuskusu – taip pritaikysite receptą pagal savo skonį.
✔ Norite dar daugiau skonio? Įberkite kelis riešutus, pvz.: graikinius arba migdolus.