Kvapnūs, traškūs, labai paprasti rauginti krekeriai. Tobuli prie užtepėlių, sriubos ar tiesiog vieni!

TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI
Ingredientai
- 110 g nepamaitinto raugo
- 80 g viso grūdo speltų miltų
- 15 g alyvuogių aliejaus
- 3 g druskos
- ½ a.š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)
Paruošimo eiga
- Sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Išminkome.
- Uždengiame ir paliekame pailsėti 10–15 min., kad tešla taptų elastingesnė.
- Iškočiojame kuo ploniau (apie 1,5 mm), supjaustome norimos formos gabalėliais.
- Patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska (jei norisi).
- Kepame 160–170 °C (su vėjeliu) apie 15–20 min., kol gražiai parus ir taps traškūs.
- Atvėsiname ant grotelių.
- Laikome sandariame indelyje iki savaitės.
