JŪROS LYDEKA SU KARAMELIZUOTOMIS DARŽOVĖMIS

8

Sultinga, kvapni jūros lydeka su lengvai karamelizuotomis daržovėmis. Paprasta ir labai skanu! Šis orkaitėje iškeptas, labai paprastas, bet kvapnus ir spalvingas patiekalas tinka tiek kasdienai, tiek ir svečiams pavaišinti.

JŪROS LYDEKA SU KARAMELIZUOTOMIS DARŽOVĖMIS

Kam gali nepatikti vieno indo patiekalais? Sultinga, kvapni žuvis su lengvai karamelizuotomis daržovėmis. Paprasta ir labai skanu! Vieno indo ar skardos patiekalus labai mėgstu, nes tai reiškia mažiau nešvarių indų ir daugiau laiko sau.
Servings 3

Ingredientai

  • 5 jūros lydekos gabaliukai
  • 2–3 bulvės
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 poras (tik baltas ir šviesiai žalias stiebas)
  • Saujelė šparaginių pupelių
  • 1 skiltelė česnako
  • ½ apelsino sultys + keli ploni griežinėliai dekorui
  • 3–4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • Žiupsnelis džiovintų petražolių ar raudonėlio

Paruošimo eiga

  • Į kepimo formą pilame alyvuogių aliejaus, ant viršaus dedame riekelėmis pjaustytas bulves, svogūną, morką, porą, česnako skilteles. (Kartais pirmiausia dedu svogūno griežinėlius ir tik tada ant viršaus bulves – tuomet svogūnai lengvai karamelizuojasi)
  • Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pasūdome. Jeigu mėgstame, pabarstome juodaisiais pipirais.
  • Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min.
  • Ant viršaus sudedame šparagines pupeles (perpjautas pusiau, su nukirptais galiukais). Tuomet – atitirpintą jūros lydeką.
  • Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, raudonėlio ir išspaudžiame pusės apelsino sultis, papuošiame apelsino griežinėliais.
  • Kepame dar 15–20 min. 190 °C.
  • Šįkart pateikiau su žaliaisiais žirneliais. Juk spalvų ir daržovių nebūna per daug, tiesa?
  • Skanaus!

Noriu pastebėti

Naudojau šaldytą jūros lydeką, kurią prieš kepant pilnai atitirpinau šaldytuve – puikiai išlaikė sultingumą!
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close