LENGVIAUSIAS OBUOLIŲ PYRAGAS

69

Minkštas, purus bei drėgnas ir tai yra lengviausias obuolių pyragas, gausus obuolių bei švelniai kvepiantis cinamonu ir vanile. Puikiai tinka pasiimti su savimi į gamtą arba mėgautis namuose.

LENGVIAUSIAS OBUOLIŲ PYRAGAS

Tai lengviausias ir daugiausia kartų mano keptas pyragas. Ypač jis man patinka dėl to, kad labai lengva pagaminti, o ir kepa jis vos 25 minutes. Idealus pyragas ir netikėtiems svečiams užsukus, ir savo šeimynai palepinti. Pyragas drėgnas, lengvai kvepiantis cinamonu ir vanile.

Ingredientai

  • 3 obuoliai (~550 g), supjaustyti kubeliais
  • 120 g kvietinių miltų
  • 30 g viso grūdo speltų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 40 g cukraus (paprastai naudoju rudąjį nerafinuotą)
  • 100 g kefyro
  • 6 g kepimo miltelių
  • 1,5 g sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5  šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

Paruošimo eiga

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.
  • Obuolius nuskutame, išimame sėklalizdžius, supjaustome mažais kubeliais.
  • Išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė šiek tiek pabąla ir tampa puri.
  • Supilame kefyrą ir įmaišome vanilės ekstraktą.
  • Suberiame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną tiesiai ant skystų ingredientų.
  • Išmaišome mentele arba plakimo šluotele iki vientisos tešlos.
  • Išklojame kepimo formą kepimo popieriumi.  (Dažniausiai šį pyragą kepu 25 x 35 cm stiklinėje formoje)
  • Suberiame obuolių kubelius į formą, paskirstome tolygiai.
  • Užpilame obuolius paruošta tešla ir mentele paskirstome tešlą per visą paviršių.
  • Kepame apie 25 minutes, kol paviršius gražiai paruduoja ir medinis pagaliukas ištrauktas lieka sausas.
    LENGVIAUSIAS OBUOLIŲ PYRAGAS │Desertai, Pyragai

Noriu pastebėti

Šį pyragą galima kepti ir vien tik su kvietiniais ar šviesiais speltų miltais.
Taip pat kefyrą galima keisti pienu ar pasukomis ir kepti vien tik su kepimo milteliais (be sodos). Kiekvienu atveju pyragas gausis truputį kitoks, bet visaip labai skanus.
Ai, beje, supjaustytus obuolius galima iškart suberti į tešlą ir išmaišius supilti į formą.
Žodžiu, būdų daugybė, rinkitės jums labiausiai viliojantį variantą.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close