SALOTOS SU VYNUOGĖMIS IR NEKTARINAIS

153

Lengvos ir gaivios salotos su vynuogėmis, nektarinais ir agurkais yra pilnos skonio ir puikiai dera su paukštiena ar kepta žuvimi. Nektarinas ir žaliosios vynuogės suteikia natūralaus saldumo, o agurkas, salotos ir petražolės – gaivos. Šios salotos ne tik puikiai tinka pietums ar vakarienei, bet ir aprūpina organizmą vitaminu C, antioksidantais bei skaidulomis, stiprinančiomis imuninę sistemą ir gerinančiomis virškinimą.

SALOTOS SU VYNUOGĖMIS IR NEKTARINAIS

Anksčiau tikrai vengiau į salotas dėti vaisius ir uogas, bet kartą pabandžius supratau, koks tai yra atradimas. Eksperimentuojant su vaisiais ir uogomis salotose, patiekalai įgauna gaivumo, saldumo ir subalansuoja kitus ingredientus. Tai paprastas būdas ne tik paįvairinti skonį, bet ir įtraukti daugiau spalvų ir vitaminų į kasdienius patiekalus.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai

  • 4 romaninės salotos lapai
  • Sauja žalių vynuogių, perpjautų pusiau
  • Sauja šviežių petražolių, smulkintų
  • 1 nektarinas, supjaustytas kubeliais
  • 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
  • Druska ir raudonėlis pagal skonį
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus (apie 2 šaukštus)
  • Šviežios citrinos sultys (apie 1 šaukštą)

Paruošimo eiga

  • Romaninę salotą gerai nuplaunu, nusausinu ir suplėšau arba supjaustau stambiais gabalėliais.
  • Sudedu perpjautas vynuoges, smulkintas petražoles, nektarino ir agurko kubelius į dubenį.
  • Pabarstau druska, raudonėliu ir apšlakstau ypač tyru alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
  • Viską gerai išmaišau ir patiekiu.
    SALOTOS SU VYNUOGĖMIS IR NEKTARINAIS │Salotos, Be glitimo, Daržovės, Pietūs, Vakarienė

Noriu pastebėti

Prie šių salotų šįkart patiekiau vištienos šlaunelių mėsos kepsnelius. Mėsą be odos ir kaulų supjausčiau mažesniais gabalėliais, pabarsčiau druska, džiovintu česnaku, džiovintu svogūnu ir saldžiosios paprikos milteliais. Tada keptuvėje įkaitinau šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėjau vištienos gabalėlius. Kepiau juos ant vidutinės ugnies maždaug po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa gražiai apskrudo ir pilnai iškepė. Puikus derinys lengvam ir greitam pietų patiekalui.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close