Šie cinamoniniai keksiukai su obuoliais primena ankstyvą rudens rytą, kai gaivus oras dar sklidinas nokstančių obuolių aromato. Drėgni, minkštučiai ir kvepiantys jaukumu. Kiekvienas keksiuko kąsnis – tarsi švelnus apkabinimas, alsuojantis rudeniškais prisiminimais.
CINAMONINIAI KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Nors pas mus vis dar karšta ir kalendorinis ruduo prasidės tik savaitgalį, rytai jau kvepia rudeniu. Pasiilgau kepinių, tad ir vėl kepiau cinamonu ir vanile kvepiančius keksiukus su obuoliais.Keksiukai yra vieni mėgstamiausių kepinių. Užtenka vieno indo, minimalaus darbo ir svarbiausia greitai iškepa. Vien pliusai.Tiesa, būtent šie keksiukai yra su taip daugelio mėgstamais normaliais, t.y. kvietiniais miltais. Be jokių išsidirbinėjimų.Aš asmeniškai mieliau renkuosi viso grūdo speltos, ryžių, avižų ar grikių miltus. Bet, kai namuose turime daugiau jaunimo, tai jau net nerizikuoju.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 70 g kokosų žiedų ar rudojo nerafinuoto cukraus
- 250 g graikiško jogurto
- 70 g kokosų aliejaus
- 200 g kvietinių miltų
- 10 g kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- ½ arb.šaukštelio cinamono
- 1 arb.šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 prinokęs bananas
- 1 vidutinis obuolys tešlai
- ½ obuolio ir trupučio cinamono papuošimui
Paruošimo eiga
- Kiaušinius lengvai paplaku su cukrumi, įmaišau jogurtą, vanilę ir kokosų aliejų.
- Miltus išsijoju kartu su kepimo milteliais. Beriu žiupsnelį druskos ir cinamoną. Įmaišau į tešlą.
- Nereikia nieko plakti. Svarbu, kad neliktų sausų miltų.
- Obuolį nuskutu, išimu sėklalizdžius ir sutarkuoju per burokinę tarką.
- Bananą sutrinu šakute.
- Obuolį ir bananą įmaišau į tešlą.
- Į kepimo formeles įkloju iš kepimo popieriaus suformuotus krepšelius.
- Tešlą dedu į kepimo formeles (čia labai pagelbsti ledų šaukštas).
- Ant viršaus uždedu kelias plonas obuolio skilteles ar jų puseles. Pabarstau cinamonu. (Jeigu norisi, galima užberti truputį rudojo cukraus.)
- Dedu į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 20-23 minutes.
- Ar keksiukai iškepė patikrinu mediniu pagaliuku (dantų krapštuku) – į keksiuką įkištas ir ištrauktas krapštukas turi būti sausas ir neaplipęs tešla.
- Iškepusius keksiukus keletą minučių palieku formoje, vėliau išimu ant grotelių ir atvėsinu.