Kvapnūs, traškūs raugo krekeriai su džiovintais pomidorais ir raudonėliu – be jokių sėklų ar priedų. Tobuli su užtepėlėmis, sriubomis ar tiesiog vietoj duonos.

TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Turint namuose įnoringą ir nuolat alkaną gyventoją – poną Raugulį – yra reikalų sugalvoti, kur tą nuimtą raugą sunaudoti. Tai čia yra iki šiol skaniausias nuimto raugo panaudojimo būdas.
Ingredientai
- 110 g nepamaitinto raugo
- 80 g viso grūdo speltų miltų
- 15 g alyvuogių aliejaus
- 3 g druskos
- ½ a.š. džiovinto raudonėlio
- 10 g džiovintų pomidorų (pamirkytų, nusausintų, smulkiai kapotų)
- ½ a.š. džiovinto česnako
Paruošimo eiga
- Sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Išminkome.
- Uždengiame ir paliekame pailsėti 10–15 min., kad tešla taptų elastingesnė.
- Iškočiojame kuo ploniau (apie 1,5 mm), supjaustome norimos formos gabalėliais.
- Patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska (jei norisi).
- Kepame 160–170 °C (su vėjeliu) apie 15–20 min., kol gražiai parus ir taps traškūs.
- Atvėsiname ant grotelių.
- Laikome sandariame indelyje iki savaitės.
