TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

39

Kvapnūs, traškūs raugo krekeriai su džiovintais pomidorais ir raudonėliu – be jokių sėklų ar priedų. Tobuli su užtepėlėmis, sriubomis ar tiesiog vietoj duonos.

TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Turint namuose įnoringą ir nuolat alkaną gyventoją – poną Raugulį – yra reikalų sugalvoti, kur tą nuimtą raugą sunaudoti. Tai čia yra iki šiol skaniausias nuimto raugo panaudojimo būdas.

Ingredientai

  • 110 g nepamaitinto raugo
  • 80 g viso grūdo speltų miltų
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • 3 g druskos
  • ½ a.š. džiovinto raudonėlio
  • 10 g džiovintų pomidorų (pamirkytų, nusausintų, smulkiai kapotų)
  • ½ a.š. džiovinto česnako

Paruošimo eiga

  • Sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Išminkome.
  • Uždengiame ir paliekame pailsėti 10–15 min., kad tešla taptų elastingesnė.
  • Iškočiojame kuo ploniau (apie 1,5 mm), supjaustome norimos formos gabalėliais.
  • Patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska (jei norisi).
    TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS │Duona, Užkandžiai, Veganiški
  • Kepame 160–170 °C (su vėjeliu) apie 15–20 min., kol gražiai parus ir taps traškūs.
  • Atvėsiname ant grotelių.
  • Laikome sandariame indelyje iki savaitės.
    TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS │Duona, Užkandžiai, Veganiški
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close