TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Turint namuose įnoringą ir nuolat alkaną gyventoją - poną Raugulį - yra reikalų sugalvoti, kur tą nuimtą raugą sunaudoti. Tai čia yra iki šiol skaniausias nuimto raugo panaudojimo būdas.
- 110 g nepamaitinto raugo
- 80 g viso grūdo speltų miltų
- 15 g alyvuogių aliejaus
- 3 g druskos
- ½ a.š. džiovinto raudonėlio
- 10 g džiovintų pomidorų (pamirkytų, nusausintų, smulkiai kapotų)
- ½ a.š. džiovinto česnako
Sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Išminkome.
Uždengiame ir paliekame pailsėti 10–15 min., kad tešla taptų elastingesnė.
Iškočiojame kuo ploniau (apie 1,5 mm), supjaustome norimos formos gabalėliais.
Patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska (jei norisi).
Kepame 160–170 °C (su vėjeliu) apie 15–20 min., kol gražiai parus ir taps traškūs.
Atvėsiname ant grotelių.
Laikome sandariame indelyje iki savaitės.