Šie mažučiai triufeliai pagaminti iš natūraliai saldžių Medjool datulių, kepintų lazdyno riešutų, sodraus juodojo šokolado ir gaivios apelsinų žievelės. Absoliučiai tobuli, itin lengvai pagaminami ir tiesiog tirpstantys burnoje. Pasigaminkit sau kasdien pasilepinti ar svečiams nustebinti.
TRIUFELIAI “APELSININIAI BUČINUKAI”
Šie mažučiai skanėstai pagaminti iš natūraliai saldžių Medjool datulių, kepintų lazdyno riešutų, sodraus juodojo šokolado ir gaivios apelsinų žievelės.Šis receptas – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo, bet tuo pačiu paprasto. Vos keli ingredientai, šiek tiek laiko ir jūsų virtuvė prisipildys šokolado bei apelsinų aromato. Bučinukai ne tik gražiai atrodo, bet ir yra sveikesnis saldumynų pasirinkimas.
Ingredientai
- 5 Medjool datulės be kauliukų
- 50 g kepintų lazdyno riešutų
- 1 arb. šaukštelis kakavos miltelių
- 1 arb. šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
- 70 g juodojo šokolado (75%)
- 1 arb. šaukštelis kokosų aliejaus
- 1 arb. šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
Paruošimo eiga
- Pirmiausia pasiruoškite kepintus lazdyno riešutus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Suberkite lazdyno riešutus ant kepimo skardos. Kepkite riešutus apie 10 minučių, kol jų odelės pradės skilinėti, o riešutų aromatas taps intensyvus. Išimkite riešutus iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Sudėkite riešutus į švarų virtuvinį rankšluostį ir švelniai patrinkite tarp rankų – dauguma odelių lengvai nusilups.
TRIUFELIAI
- Kepintus lazdyno riešutus įdėkite į maisto smulkintuvą kartu su datulėmis, kakavos milteliais ir puse tarkuotos apelsinų žievelės. Smulkinkite iki vientisos, lengvai formuojamos masės.
- Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir atidėkite.
- Juodąjį šokoladą ir kokosų aliejų sudėkite į dubenėlį. Tirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (30 sekundžių intervalais, maišydami kiekvieną kartą), kol masė taps vientisa ir blizgi.
- Kiekvieną rutuliuką panardinkite į tirpintą šokoladą, kad jie visiškai apsigaubtų.
- Padėkite triufelius ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės. Ant viršaus užberkite likusią tarkuotą apelsinų žievelę.
- Palikite šaldytuve apie 15 minučių arba tol, kol šokoladas sustings.
Noriu pastebėti
Jeigu datulės nėra minkštos, tuomet užpilkite jas karštu vandeniu ir palikite maždaug 10 min suminkštėti. Vandenį nusunkite ir tuomet naudokite kaip nurodyta recepte.