BULVIŲ IR CUKINIJŲ PLOKŠTAINIS

170

Skaniausias būdas sunaudoti cukinijų derlių – tai išsikepti bulvių ir cukinijų plokštainį. Lengvai pagaminamas ir labai skanus.

BULVIŲ IR CUKINIJŲ PLOKŠTAINIS

Vasarą, kad ir kaip karšta būtų visada kažkodėl norisi plokštainio, na arba kugelio. Šįkart reikėjo sunaudoti cukinijas, tad jeigu ir pas jus prisikaupė cukinijų, išbandykit šį receptą.
Šio patiekalo užteks 6

Ingredientai

  • 1,5 kg bulvių
  • 700 g cukinijos (2 vidutinės)
  • 1 svogūnas
  • 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g čederio sūrio
  • ½  a.š. druskos
  • 2 šaukštai visos grūdo speltos miltų
  • žiupsnelis kumino ir juodųjų pipirų

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia nulupame ir kubeliais supjaustome svogūną.
  • Į iki vidutinio karštumo įkaitintą keptuvę pilame aliejų ir suberiame pjaustytą svogūną. Kepame retkarčiais pamaišydami apie 10 min, kol svogūno gabaliukai tampa kone permatomi.
  • Cukinijas nuskutame ir sutarkuojame per smulkesnę burokinę tarką. (Jeigu žalia odelės spalva jūsų neglumina, tai neskuskite cukinijų). Paliekame nuvarvėti, vėliau nusunkiame šiek tiek skysčio.
  • Sūrį sutarkuojame per burokinę tarką.
  • Kiaušinius išplakame su druska.
  • Bulves sutarkuojame per bulvių tarką (arba sutrinam kokteilinėje). Jeigu bulvės labai vandeningos, šiek tiek nusunkiame skystį.
  • Į didelį dubenį (ar puodą) pilame sutarkuotas bulves, nusunktą tarkuotą cukiniją, pakepintą svogūną, išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, dedame porą šaukštų miltų ir beriame prieskonių. Viską gerai išmaišome.
  • Kepimo indą patepame aliejumi ir supilame paruoštą masę.
  • Dedame kepti į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepame 20 min. Tuomet sumažinam kaitrą iki 180 C ir dar kepame 40 min.
  • Patiekiame su tzatziki padažu arba tiesiog grietine.
    BULVIŲ IR CUKINIJŲ PLOKŠTAINIS │Pietūs, Daržovės
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close