Skaniausias sumuštinis keptuvėje su figomis – lengvai saldus nuo figų, kartus nuo rukolos, o kur dar sūrio ir kiaušinio kremiškumas bei duonos traškumas – visiška skonių bomba,
SUMUŠTINIS KEPTUVĖJE su figomis
Nepaprastai skanus sumuštinis. Čia tik idėja, kol figų sezonas nesibaigė. Vietoje figų labai skanu naudoti pvz. pomidorų griežinėlius.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- druskos ir raudonėlio pagal skonį
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
- riekelė duonos (perpjauta pusiau)
- 1 figa
- sauja rukolos
- tarkuotos mocarelos
- Gouda sūrio
Paruošimo eiga
- Pirmiausia dubenyje lengvai išplakame kiaušinius su druska. Beriame raudonėlio ir pipirų, jei mėgstame.
- Pasiruošiame visus ingredientus.
- Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros.
- Pilame šaukštą aliejaus, leidžiame sekundę kitą sušilti ir supilame išplaktus kiaušinius.
- Mentele šiek tiek pajudiname kiaušinių plakinį.
- Ant viršaus dedame pusiau perpjautą duonos riekelę, lengvai paspaudžiame ir apverčiame (kiaušinis išlieka paskleistas keptuvėje). Tuomet sumažiname kaitrą ir palaukiame, kol kiaušinis praktiškai iškeps. Tuomet mentele apverčiame kiaušinio ir duonos blyną.
- Šonuose esantį kiaušinį mentelės pagalba užlenkiame ant duonos.
- Ant vienos duonos puselės dedame tarkuoto mocarelos sūrio, riekelėmis pjaustytą figą, gražgarstę, dar papildomai Gouda sūrio.
- Galiausiai kitą duonos riekelę mentele užverčiame ant viršaus. Taip gauname aukštą dvigubą sumuštinį. Mentele dar paspaudžiame iš viršaus.
- Dabar labai svarbu, kad temperatūra būtų visai nedidelė, kad išsilydytų sūris, bet sumuštinis nebekeptų. Taip kepame porą minučių, tuomet atsargiai apverčiame ir dar kepame kelias minutes. Sūris jau turėtų būti visiškai išsilydęs.
- Išimame iš keptuvės ant medinės lentelės, pjauname pusiau ir ragaujame.
O kuo gi figas galima pakeisti? 🙂
Vietoje figų galima dėti pvz. pomidorą, man asmeniškai irgi labai skanu.