Pirmiausia dubenyje lengvai išplakame kiaušinius su druska. Beriame raudonėlio ir pipirų, jei mėgstame.
Pasiruošiame visus ingredientus.
Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros.
Pilame šaukštą aliejaus, leidžiame sekundę kitą sušilti ir supilame išplaktus kiaušinius.
Mentele šiek tiek pajudiname kiaušinių plakinį.
Ant viršaus dedame pusiau perpjautą duonos riekelę, lengvai paspaudžiame ir apverčiame (kiaušinis išlieka paskleistas keptuvėje). Tuomet sumažiname kaitrą ir palaukiame, kol kiaušinis praktiškai iškeps. Tuomet mentele apverčiame kiaušinio ir duonos blyną.
Šonuose esantį kiaušinį mentelės pagalba užlenkiame ant duonos.
Ant vienos duonos puselės dedame tarkuoto mocarelos sūrio, riekelėmis pjaustytą figą, gražgarstę, dar papildomai Gouda sūrio.
Galiausiai kitą duonos riekelę mentele užverčiame ant viršaus. Taip gauname aukštą dvigubą sumuštinį. Mentele dar paspaudžiame iš viršaus.
Dabar labai svarbu, kad temperatūra būtų visai nedidelė, kad išsilydytų sūris, bet sumuštinis nebekeptų. Taip kepame porą minučių, tuomet atsargiai apverčiame ir dar kepame kelias minutes. Sūris jau turėtų būti visiškai išsilydęs.
Išimame iš keptuvės ant medinės lentelės, pjauname pusiau ir ragaujame.