Go Back

TRAŠKŪS RAUGO KREKERIAI

Ingredientai
  

  • 110 g nepamaitinto raugo
  • 80 g viso grūdo speltų miltų
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • 3 g druskos
  • ½ a.š. džiovinto raudonėlio (nebūtina)

Paruošimo eiga
 

  • Sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės. Išminkome.
  • Uždengiame ir paliekame pailsėti 10–15 min., kad tešla taptų elastingesnė.
  • Iškočiojame kuo ploniau (apie 1,5 mm), supjaustome norimos formos gabalėliais.
  • Patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska (jei norisi).
  • Kepame 160–170 °C (su vėjeliu) apie 15–20 min., kol gražiai parus ir taps traškūs.
  • Atvėsiname ant grotelių.
  • Laikome sandariame indelyje iki savaitės.