Jei ieškote sveiko, lengvo ir greitai pagaminamo blyno, šis traškus kopūstų blynas su grūdėta varške bus puikus pasirinkimas. Jis ne tik sotus ir baltymingas, bet ir labai skanus bei aromatingas – puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei.

TRAŠKUS KOPŪSTŲ BLYNAS SU GRŪDĖTA VARŠKE
Šis blynas – mano vakarienės improvizacija, gimusi iš noro sunaudoti grūdėtos varškės likutį bei nuo vakarykščių pietų likusį pjaustytą kopūstą. (Kopūstą dukros kartais valgo pietums kaip garnyrą, tiesiog supjaustytą, be jokių padažų ar prieskonių). Blynas taip patiko, jog skubu užrašyti receptą, nes ir vėl pasimes daugybėje mano improvizavijų 🙂Beje, tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Kopūstas suteikia lengvumo ir švelnų traškumą, o grūdėta varškė kartu su kiaušiniais užtikrina sotumą bei baltymų gausą.Man dar visada prie kiaušinių norisi petražolių, tai čia įdėjau visą saują, o jūs jau žiūrėkit savo nuožiūra. Buvo laikas, kai į petražoles negalėjau net pažiūrėti, o jų kvapas visą patiekalą sugadindavo.. Bet tai buvo seniai ir netiesa:))
Ingredients
- 2 kiaušiniai
- 70 g grūdėtos varškės (naudojau Mercadona)
- 1 šaukštelis viso grūdo speltų miltų (naudojau 15 g Malsenos)
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis raudonėlio
- Sauja petražolių, smulkintų
- 2 saujos šviežio kopūsto, smulkinto
Instructions
- Dubenyje išplakame kiaušinius su grūdėta varške.
- Įberiame speltų miltus, druską, raudonėlį ir išmaišome.
- Į masę įdedame smulkiai pjaustytą kopūstą ir petražoles, viską gerai išmaišome.
- Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus.
- Supilame tešlą į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies, kol viena pusė gražiai apskrus ir blynas sutvirtės (apie 4-5 min)
- Atsargiai apverčiame (paprasčiausia tai padaryti lėkštės pagalba) ir kepame dar 3-4 min, kol blynas iškeps.
- Skanu patiekti su pomidorų salsa ar graikiško jogurto padažu. Šįkart nieko neturėjau, tai tiesiog užbėriau šiek tiek čili dribsnių bei česnako granulių
Notes
Pomidorų salsa (smulkinti pomidorai, svogūnas, petražolės, laimo sultys)
Graikiško jogurto ir česnako padažas (graikiškas jogurtas, smulkintas česnakas, druska, pipirai)
