Go Back

NAMINĖS TORTILIJOS (VISO GRŪDO SPELTOS MILTŲ)

Kol pirmą kartą nepabandžiau, atrodė oi na rimtai daug laiko ir pastangų reikalaujantis procesas. Garantuoju, kad aprašyti yra sunkiau nei pagaminti!

Ingredientai
  

  • 250 g viso grūdo kvietinių (speltos) miltų
  • 140 g karšto vandens
  • 10 g alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos

Paruošimo eiga
 

  • Užverdu vandenį.
  • Miltus sumaišau su druska.
  • Vos vos pravėsusį karštą vandenį po truputį pilu ant miltų vis pamaišydama mentele.
  • Išminkau tešlą ir suformuoju rutulį.
  • Ant tešlos supilu aliejų ir dar kartą išminkau, kol aliejus visiškai įsiminko į tešlą.
  • Palieku tešlos rutulį dubenyje ir uždengiu drėgnu rankšluosčiu - lai pailsi 20 min
  • Praėjus 20 min, dar kartą perminkau, bet nepersistengiu.
  • Padalinu tešlą į 6-8 tortilijas (priklausomai nuo keptuvės dydžio) ir susuku rutuliukus. Atidedu.
  • Įkaitinu labai karštai tuščią keptuvę.
  • Paimu vieną rutuliuką ir kočėlo pagalba iškočioju ploną blyną.
  • Dedu į įkaitintą keptuvę.
  • Tuo metu kočioju kitą tortiliją ir t.t.
  • Tortiliją reikėtų apversti po 10-20 sekundžių ir tuomet šiek tiek primažinti kaitrą.
  • Svarbu nesudeginti.
  • Iškepusias tortilijas dedu į lėkštę ir iškart uždengiu rankšluosčiu (jeigu namuose labai sausa - tuomet drėgnu).
  • Tortilijas mėgstu sutepti humusu/pesto, dedu salotų lapelių, pjaustytų morkų/agurkų/paprikos, kumpio ir sūrio.

Noriu pastebėti

Jeigu gaminu tik iš pilno grūdo miltų, tuomet užtenka 140 g vandens. Jeigu maišau perpus su kvietiniais miltais, tuomet prireikia 160 g. Bet iš tiesų miltai būna labai skirtingi, tad žiūrėkite nuo situacijos.