Go Back

VIŠTIENOS KUKULIAI SU DARŽOVĖMIS

Mėsos kukuliukai mūsų šeimoje yra labai pageidaujami, tad vis tenka pamedituoti juos formuojant😁 Gerai, kad tuo pačiu metu vis klausau audio knygų, tai laikas neprailgsta🤭🤫 Ir nauda dviguba.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 nedidelė cukinija
  • 1 morka
  • 1 kiaušinis
  • sauja tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, džiugo, grana padano)
  • sauja šviežių petražolių lapelių
  • a. šaukštelio druskos
  • 1 a.š. dž. česnako miltelių
  • 1 a.š. dž. svogūno miltelių
  • ½ a.š. kalendros
  • ½ a.š. baziliko
  • žiupsnelis ciberžolės, maltų juodųjų pipirų ir kumino

Paruošimo eiga
 

  • Vištienos šlaunelių mėsą be odelės supjaustau nedideliais gabalėliais (maždaug 2-3 cm) ir sudedu į kombainą su S formos peiliuku. Pasmulkinu praktiškai iki faršo konsistencijos.
  • Per smulkesnę burokinę tarką sutarkuoju cukiniją ir palieku kiaurasamtyje nuvarvėti. Nuspaudžiu skystį.
  • Morką taip pat sutarkuoju per smulkesnę burokinę tarką.
  • Į kombainą sudedu visus ingredientus ir sutrinu iki daugmaž vientisos masės. Nereikia persistengti.
  • Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių, šiek tiek patepu aliejumi. 
  • Suformuoju kukuliukus, išdėlioju skardoje, dar vos vos pašlakstau aliejumi ir dedu į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepu 20-25 min
  • Kol kepa kukuliai, jeigu norisi galima pasiruošti padažą ir sumetus kukuliukus dar kelias minutes patroškinti.

Padažas

  • Į įkaitintą keptuvę pilame 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus, dedame šaukštą miltų (naudoju pilno grūdo ryžių arba speltos miltus). Tuomet nuolat maišydami įmaišome miltus ir pakepiname apie minutę.
  • Po truputį pilame sultinį į keptuvę, nuolat maišome, kad susidarytų vientisas padažas. (Naudoju naminį sultinį arba 2 puodeliuose karšto vandens ištirpinu sultinio kubelį).
  • Į padažą sudedame apkeptus kukuliukus, uždengiame ir patroškiname porą minučių.

Noriu pastebėti

Vietoje vištienos čia drąsiai galima naudoti kalakutieną - labai skanu. Taip pat jeigu turite likusių virtų kruopų (ryžių, perlinių ar skaldytų avižų) - porą šaukštų įmaišykite.
O gaminant padažą galima įberti žiupsnelį ciberžolės.