Orkaitėje kepti vištienos kukuliai yra tikras išsigelbėjimas, o šie dar tokie kiek paturbinti – daug skonio, daržovių, labai sultingi ir skanūs.
VIŠTIENOS KUKULIAI SU DARŽOVĖMIS
Mėsos kukuliukai mūsų šeimoje yra labai pageidaujami, tad vis tenka pamedituoti juos formuojant😁 Gerai, kad tuo pačiu metu vis klausau audio knygų, tai laikas neprailgsta🤭🤫 Ir nauda dviguba.
Ingredientai
- 600 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 nedidelė cukinija
- 1 morka
- 1 kiaušinis
- sauja tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, džiugo, grana padano)
- sauja šviežių petražolių lapelių
- ⅓ a. šaukštelio druskos
- 1 a.š. dž. česnako miltelių
- 1 a.š. dž. svogūno miltelių
- ½ a.š. kalendros
- ½ a.š. baziliko
- žiupsnelis ciberžolės, maltų juodųjų pipirų ir kumino
Paruošimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą be odelės supjaustau nedideliais gabalėliais (maždaug 2-3 cm) ir sudedu į kombainą su S formos peiliuku. Pasmulkinu praktiškai iki faršo konsistencijos.
- Per smulkesnę burokinę tarką sutarkuoju cukiniją ir palieku kiaurasamtyje nuvarvėti. Nuspaudžiu skystį.
- Morką taip pat sutarkuoju per smulkesnę burokinę tarką.
- Į kombainą sudedu visus ingredientus ir sutrinu iki daugmaž vientisos masės. Nereikia persistengti.
- Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių, šiek tiek patepu aliejumi.
- Suformuoju kukuliukus, išdėlioju skardoje, dar vos vos pašlakstau aliejumi ir dedu į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepu 20-25 min
- Kol kepa kukuliai, jeigu norisi galima pasiruošti padažą ir sumetus kukuliukus dar kelias minutes patroškinti.
Padažas
- Į įkaitintą keptuvę pilame 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus, dedame šaukštą miltų (naudoju pilno grūdo ryžių arba speltos miltus). Tuomet nuolat maišydami įmaišome miltus ir pakepiname apie minutę.
- Po truputį pilame sultinį į keptuvę, nuolat maišome, kad susidarytų vientisas padažas. (Naudoju naminį sultinį arba 2 puodeliuose karšto vandens ištirpinu sultinio kubelį).
- Į padažą sudedame apkeptus kukuliukus, uždengiame ir patroškiname porą minučių.
Noriu pastebėti
Vietoje vištienos čia drąsiai galima naudoti kalakutieną – labai skanu. Taip pat jeigu turite likusių virtų kruopų (ryžių, perlinių ar skaldytų avižų) – porą šaukštų įmaišykite.
O gaminant padažą galima įberti žiupsnelį ciberžolės.