Lengvai ir greitai pagaminamas, maistingas ir sotus patiekalas.

RUDIEJI RYŽIAI SU KALAKUTIENA
Man tai nostalgiškas patiekalas, kurį gamindavau mums su vyru dar studentavimo laikais, tik ryžius naudojau paprastus plikytus, kukurūzus – konservuotus bei niekada nedėjau paprikos. Anksčiau tiesiog negalėjau pakęsti paprikų, bet prieš keletą metų jas labai pamėgau.
Ingredientai
- 300 g rudųjų ryžių (maždaug 2 stiklinės)
- 300-400 g kalakutienos šlaunelių mėsos (galima keisti vištiena)
- 1 šaukštelis rudųjų ryžių miltų (galima keisti kvietiniais miltais)
- 1 svogūnas (arba poras)
- 2 skiltelės česnako
- 2 kukurūzų burbuolės (arba indelis konservuotų kukurūzų)
- 1 saldžioji paprika
- saujelė razinų
- 1 šaukštas sviesto
- ½ stiklinės sultinio
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai aštraus padažo (jeigu mėgstate)
Paruošimo eiga
- Pirmiausia reikėtų išsivirti ryžius. Paprastai ruduosius ryžius užpilu vandeniu ir palieku per naktį arba bent kelioms valandoms – tuomet juos reikia trumpiau virti. Beje, ryžius pasūdau vos vos, nes sūrumo suteiks sultinys bei sojos padažas.
- Jei naudosite šviežias kukurūzų burbuoles, tuomet jas taip pat reikia išvirti. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu įdėkite kukurūzų burbuoles ir virkite jas 3-5 minutes. Išgriebkite ir palikite pravėsti. Kai burbuolės atvės, nupjaukite kukurūzus – lengviausia tai padaryti perpjovus burbuolę per pusę ir pastačius ant pjaustymo lentelės.
- Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska, mėgstamais prieskoniais bei miltais. Viską išmaišykite
- Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite kalakutieną po kelias minutes iš abiejų pusių. Išimkite.
- Į tą pačią keptuvę išlydykite sviestą, keletą minučių pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, razinas bei kukurūzus, pilkite sultinį, sojos padažą. Taip pat ir aštrų padažą, jeigu apskritai naudojate. Viską patroškinkite porą minučių.
- Sudėkite keptą kalakutieną ir leiskite sušilti.
- Galiausiai sudėkite virtus ryžius ir viską išmaišykite.
- Pabarstykite petražolėmis bei ragaukite.
