Lengvai ir greitai pagaminamas, maistingas ir sotus patiekalas. Rudieji ryžiai su kalakutiena puikiai dera su kukurūzais bei razinomis. Panašaus patiekalo receptą radau kažkokiame žurnale dar studentaudama, tad šiek tiek improvizavau ir sakyčiau tai yra daugiausiai kartų mano gamintas patiekalas.
RUDIEJI RYŽIAI SU KALAKUTIENA
Man tai nostalgiškas patiekalas, kurį gamindavau mums su vyru dar studentavimo laikais, tik ryžius naudojau paprastus plikytus, kukurūzus – konservuotus bei niekada nedėjau paprikos. Anksčiau tiesiog negalėjau pakęsti paprikų, bet prieš keletą metų jas labai pamėgau.
Ingredientai
- 300 g rudųjų ryžių (maždaug 2 stiklinės)
- 300-400 g kalakutienos šlaunelių mėsos (galima keisti vištiena)
- 1 šaukštelis rudųjų ryžių miltų (galima keisti kvietiniais miltais)
- 1 svogūnas (arba poras)
- 2 skiltelės česnako
- 2 kukurūzų burbuolės (arba indelis konservuotų kukurūzų)
- 1 saldžioji paprika
- saujelė razinų
- 1 šaukštas sviesto
- ½ stiklinės sultinio
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 šaukštai aštraus padažo (jeigu mėgstate)
Paruošimo eiga
- Pirmiausia reikėtų išsivirti ryžius. Paprastai ruduosius ryžius užpilu vandeniu ir palieku per naktį arba bent kelioms valandoms – tuomet juos reikia trumpiau virti. Beje, ryžius pasūdau vos vos, nes sūrumo suteiks sultinys bei sojos padažas.
- Jei naudosite šviežias kukurūzų burbuoles, tuomet jas taip pat reikia išvirti. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu įdėkite kukurūzų burbuoles ir virkite jas 3-5 minutes. Išgriebkite ir palikite pravėsti. Kai burbuolės atvės, nupjaukite kukurūzus – lengviausia tai padaryti perpjovus burbuolę per pusę ir pastačius ant pjaustymo lentelės.
- Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska, mėgstamais prieskoniais bei miltais. Viską išmaišykite
- Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite kalakutieną po kelias minutes iš abiejų pusių. Išimkite.
- Į tą pačią keptuvę išlydykite sviestą, keletą minučių pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, razinas bei kukurūzus, pilkite sultinį, sojos padažą. Taip pat ir aštrų padažą, jeigu apskritai naudojate. Viską patroškinkite porą minučių.
- Sudėkite keptą kalakutieną ir leiskite sušilti.
- Galiausiai sudėkite virtus ryžius ir viską išmaišykite.
- Pabarstykite petražolėmis bei ragaukite.