CUKINIJŲ KEKSIUKAI SU UOGOMIS

870

Be glitimo. Ir į darbą, ir į sodą ir prie jūros – minkštučiai, drėgni ir saikingai saldūs cukinijų keksiukai.

CUKINIJŲ KEKSIUKAI SU UOGOMIS

Man išties patinka eksperimentuoti su kepiniais, ypač kai norisi juos iškepti be glitimo. Galima naudoti vien tik grikių miltus, bet ne visiems patinka jų išraiškingas skonis, tad situaciją gelbsti ryžių bei kukuruzų miltai. Iš šio kiekio iškepsite 12 keksiukų.

Ingredientai

  • 1 cukinija (apie 400 g)
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g cukraus (naudoju rudąjį)
  • 70 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 50 g pilno grūdo ryžių miltų
  • 50 g kukurūzų miltų
  • 70 g grikių miltų
  • ½ a.š. sodos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • 1 obuolys
  • trešnės

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia reikėtų cukiniją nuskusti bei sutarkuoti per smulkesnę burokinę tarką. Tuomet užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti.
  • Kiaušinius su cukrumi išplakite dubenyje, įmaišykite aliejų bei jogurtą.
  • Miltus sumaišykite su soda bei kepimo milteliais. Būtent šiuose keksiukuose naudoju trijų rūšių miltus maždaug lygiomis dalimis.
  • Supilkite miltus į išplaktą kiaušinių masę ir išmaišykite.
  • Obuolį sutarkuokite per burokinę tarką.
  • Cukiniją nusunkite ir kartu su tarkuotu obuoliu įmaišykite į tešlą.
  • Keksiukų formeles patepkite aliejumi ir šaukštu išdėliokite tešlą.
  • Trešnes apvoliokite miltais ir į kiekvieną keksiuką įdėkite po 3-4 uogas. (Šįkart dėjau šaldytas, bet tinka ir šviežios uogos. Mums dar ypatingai patinka šilauogės.)
  • Ant viršaus išdėliokite likusią tešlą.
  • Kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 23 minutes
  • Palikite atvėsti.
    CUKINIJŲ KEKSIUKAI SU UOGOMIS │Desertai, Be glitimo, Keksiukai, Priešpiečių dėžutės
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close