CUKINIJŲ IR OBUOLIŲ BLYNAI

484

Be gliuteno. Šie cukinijų ir obuolių blynai yra purūs, minkštučiai, lengvai salstelėję nuo obuolių – vienu žodžiu labai labai skanūs blynai!

CUKINIJŲ IR OBUOLIŲ BLYNAI

Be gliuteno. Purūs, minkštučiai, lengvai salstelėję nuo obuolių – vienu žodžiu labai skanūs blynai. Jei atvirai esu labai patenkinta šiuo receptu – čia ir baltymų nemažai, ir skaidulų. Skanu, sveika ir atrodo viliojančiai – praktiškai tobuli blynai.

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g kefyro
  • 3 šaukštai grikių miltų
  • 3 šaukštai kukurūzų miltų
  • 3 šaukštai avižų miltų (arba pilno grūdo ryžių miltų)
  • ½ a.š. sodos
  • 200 g grūdėtos varškės
  • 1 nedidelė cukinija (apie 400 g)
  • 2 obuoliai (nuskusti, sutarkuoti)

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia nuskuskite ir per burokinę tarką sutarkuokite cukiniją, palikite kiaurasamtyje nuvarvėti.
  • Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, išmaišykite.
  • Sudėkite miltus bei sodą, išmaišykite. Gausis labai tiršta masė.
  • Tuomet įmaišykite grūdėtą varškę, nusunktą cukiniją bei per burokinę tarką sutarkuotus obuolius.
  • Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje su trupučiu aliejaus. Neskubėkite apversti. Tegul blynai sutvirtėja ir paviršiuje pradeda kilti burbuliukai, tuomet apverskite.
    CUKINIJŲ IR OBUOLIŲ BLYNAI │Be glitimo, Blynai, Pusryčiai

Noriu pastebėti

P.s. blynai yra vos vos saldūs (jeigu obuoliai saldūs). Papildomai blynų nesaldinu, nes vis tiek valgome su uogiene, trintomis uogomis ir graikišku jogurtu. Jeigu norisi saldumo visada pagelbsti šlakelis medaus ar klevų sirupo.
P.p.s. jeigu nėra prieštaraujančių, tuomet cukinijos neskuskite. Mūsų šeimos nariai ypatingai įtariai žiūri į žalią spalvą blynuose, tad visada nuskutu.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close