Go Back

RUDIEJI RYŽIAI SU KALAKUTIENA

Man tai nostalgiškas patiekalas, kurį gamindavau mums su vyru dar studentavimo laikais, tik ryžius naudojau paprastus plikytus, kukurūzus - konservuotus bei niekada nedėjau paprikos. Anksčiau tiesiog negalėjau pakęsti paprikų, bet prieš keletą metų jas labai pamėgau.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredients
  

  • 300 g rudųjų ryžių (maždaug 2 stiklinės)
  • 300-400 g kalakutienos šlaunelių mėsos (galima keisti vištiena)
  • 1 šaukštelis rudųjų ryžių miltų (galima keisti kvietiniais miltais)
  • 1 svogūnas (arba poras)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 kukurūzų burbuolės (arba indelis konservuotų kukurūzų)
  • 1 saldžioji paprika
  • saujelė razinų
  • 1 šaukštas sviesto
  • ½ stiklinės sultinio
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai aštraus padažo (jeigu mėgstate)

Instructions
 

  • Pirmiausia reikėtų išsivirti ryžius. Paprastai ruduosius ryžius užpilu vandeniu ir palieku per naktį arba bent kelioms valandoms - tuomet juos reikia trumpiau virti. Beje, ryžius pasūdau vos vos, nes sūrumo suteiks sultinys bei sojos padažas.
  • Jei naudosite šviežias kukurūzų burbuoles, tuomet jas taip pat reikia išvirti. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu įdėkite kukurūzų burbuoles ir virkite jas 3-5 minutes. Išgriebkite ir palikite pravėsti. Kai burbuolės atvės, nupjaukite kukurūzus - lengviausia tai padaryti perpjovus burbuolę per pusę ir pastačius ant pjaustymo lentelės.
  • Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska, mėgstamais prieskoniais bei miltais. Viską išmaišykite
  • Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite kalakutieną po kelias minutes iš abiejų pusių. Išimkite.
  • Į tą pačią keptuvę išlydykite sviestą, keletą minučių pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką.
  • Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, razinas bei kukurūzus, pilkite sultinį, sojos padažą. Taip pat ir aštrų padažą, jeigu apskritai naudojate. Viską patroškinkite porą minučių.
  • Sudėkite keptą kalakutieną ir leiskite sušilti.
  • Galiausiai sudėkite virtus ryžius ir viską išmaišykite.
  • Pabarstykite petražolėmis bei ragaukite.