Pirmiausia reikėtų išsivirti ryžius. Paprastai ruduosius ryžius užpilu vandeniu ir palieku per naktį arba bent kelioms valandoms - tuomet juos reikia trumpiau virti. Beje, ryžius pasūdau vos vos, nes sūrumo suteiks sultinys bei sojos padažas.
Jei naudosite šviežias kukurūzų burbuoles, tuomet jas taip pat reikia išvirti. Į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu įdėkite kukurūzų burbuoles ir virkite jas 3-5 minutes. Išgriebkite ir palikite pravėsti. Kai burbuolės atvės, nupjaukite kukurūzus - lengviausia tai padaryti perpjovus burbuolę per pusę ir pastačius ant pjaustymo lentelės.
Kalakutieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska, mėgstamais prieskoniais bei miltais. Viską išmaišykite
Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite kalakutieną po kelias minutes iš abiejų pusių. Išimkite.
Į tą pačią keptuvę išlydykite sviestą, keletą minučių pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką.
Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką, razinas bei kukurūzus, pilkite sultinį, sojos padažą. Taip pat ir aštrų padažą, jeigu apskritai naudojate. Viską patroškinkite porą minučių.
Sudėkite keptą kalakutieną ir leiskite sušilti.
Galiausiai sudėkite virtus ryžius ir viską išmaišykite.
Pabarstykite petražolėmis bei ragaukite.