Tai toks universalus reikalas, kad visada verta pasigaminti ir naudoti visur. Petražolių pesto skanu valgyti tiek kaip pagardą, tiek ir tepti ant duonos ar su skrebučiais ar su makaronais.
PETRAŽOLIŲ PESTO
Šįkart gaminau petražolių pesto su migdolų riešutais, bet čia tieeek vietos improvizacijai, kad realiai dalinuosi tik idėja. Kartais vietoj migdolų naudoju anakardžius arba saulėgrąžas, arba kedrines pinijas. Vienas kitas baziliko lapelis čia irgi nepamaišytų.
Ingredientai
- 2 saujos petražolių lapelių
- 1 sauja migdolų riešutų
- 1 česnako skiltelė
- 1 sauja tarkuoto kietojo sūrio
- 50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga
- Riešutus šiek tiek pakepinu tuščioje keptuvėje.
- Viską sutrinam, dedame į stiklainėlį ir laikome šaldytuve max 5 dienas. Galima ir užšaldyti!