Go Back

VIŠTIENOS KEPSNELIAI

Priešpiečių dėžutės prasidėjus mokslo metams tampa dar vienu papildomu galvosopiu. Pasaulį aišku išgelbės planavimas ir disciplina, bet, oh well, pripažinkim - labai jau sudėtinga įsivažiuoti po vasaros šėlionių ir nerūpestingumo. Tad šis receptas vienas tų gelbėtojų.

Ingredientai
  

  • 1 vištienos krūtinėlė (apie 400 g)
  • 1 nedidelė cukinija (apie 400 g)
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • sauja tarkuoto kietojo sūrio (šįkart 18 mėn. Džiugas)
  • sauja tarkuotos mocarelos
  • 2 šaukštai viso grūdo speltos miltų (apie 40 g)
  • ⅓ a.š. druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • ½ a.š.džiovinto česnako
  • ½ a.š. džiovinto svogūno
  • ⅓ a.š. džiovintos kalendros

Paruošimo eiga
 

  • Cukiniją sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką, užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti. (Jeigu šeimoje yra maisto inspektorių, cukiniją prieš tarkuojant nuskuskite.)
  • Smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę (mažais kubeliais).
  • Į dubenį dėkite supjaustytą vištienos krūtinėlę bei visus ingredientus, taip pat ir nusunktą cukiniją.
  • Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir šaukštu suformuokite nedidelius kepsnelius.
  • Kepkite po 2 min iš kiekvienos pusės.
  • Iš šio kiekio gaunasi 20 kepsnelių.

Noriu pastebėti

Eksperimentuokite su prieskoniais, su skirtingais miltais ir sūriu - gaminkite pagal savo skonį. Pasinaudokite receptu kaip idėja.