Ypatingai vaikų mėgstamas, tik kažkodėl seniai užmirštas patiekalas naujame amplua. Vištienos kepsneliai idealiai tinka priešpiečių dėžutėms, nes skanūs ir tik iškepti, ir jau atvėsę.

VIŠTIENOS KEPSNELIAI
Priešpiečių dėžutės prasidėjus mokslo metams tampa dar vienu papildomu galvosopiu. Pasaulį aišku išgelbės planavimas ir disciplina, bet, oh well, pripažinkim – labai jau sudėtinga įsivažiuoti po vasaros šėlionių ir nerūpestingumo. Tad šis receptas vienas tų gelbėtojų.
Ingredients
- 1 vištienos krūtinėlė (apie 400 g)
- 1 nedidelė cukinija (apie 400 g)
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai graikiško jogurto
- sauja tarkuoto kietojo sūrio (šįkart 18 mėn. Džiugas)
- sauja tarkuotos mocarelos
- 2 šaukštai viso grūdo speltos miltų (apie 40 g)
- ⅓ a.š. druskos
- žiupsnelis maltų pipirų
- ½ a.š.džiovinto česnako
- ½ a.š. džiovinto svogūno
- ⅓ a.š. džiovintos kalendros
Instructions
- Cukiniją sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką, užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti. (Jeigu šeimoje yra maisto inspektorių, cukiniją prieš tarkuojant nuskuskite.)
- Smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę (mažais kubeliais).
- Į dubenį dėkite supjaustytą vištienos krūtinėlę bei visus ingredientus, taip pat ir nusunktą cukiniją.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir šaukštu suformuokite nedidelius kepsnelius.
- Kepkite po 2 min iš kiekvienos pusės.
- Iš šio kiekio gaunasi 20 kepsnelių.
Notes
Eksperimentuokite su prieskoniais, su skirtingais miltais ir sūriu – gaminkite pagal savo skonį. Pasinaudokite receptu kaip idėja.
