Ypatingai vaikų mėgstamas, tik kažkodėl seniai užmirštas patiekalas naujame amplua. Vištienos kepsneliai idealiai tinka priešpiečių dėžutėms, nes skanūs ir tik iškepti, ir jau atvėsę.
![VIŠTIENOS KEPSNELIAI VIŠTIENOS KEPSNELIAI │Vakarienė, Pietūs, Priešpiečių dėžutės](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2023/09/1694101527445.jpg)
VIŠTIENOS KEPSNELIAI
Priešpiečių dėžutės prasidėjus mokslo metams tampa dar vienu papildomu galvosopiu. Pasaulį aišku išgelbės planavimas ir disciplina, bet, oh well, pripažinkim – labai jau sudėtinga įsivažiuoti po vasaros šėlionių ir nerūpestingumo. Tad šis receptas vienas tų gelbėtojų.
Ingredientai
- 1 vištienos krūtinėlė (apie 400 g)
- 1 nedidelė cukinija (apie 400 g)
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai graikiško jogurto
- sauja tarkuoto kietojo sūrio (šįkart 18 mėn. Džiugas)
- sauja tarkuotos mocarelos
- 2 šaukštai viso grūdo speltos miltų (apie 40 g)
- ⅓ a.š. druskos
- žiupsnelis maltų pipirų
- ½ a.š.džiovinto česnako
- ½ a.š. džiovinto svogūno
- ⅓ a.š. džiovintos kalendros
Paruošimo eiga
- Cukiniją sutarkuokite per smulkesnę burokinę tarką, užberkite žiupsnelį druskos ir palikite kiaurasamtyje nuvarvėti. (Jeigu šeimoje yra maisto inspektorių, cukiniją prieš tarkuojant nuskuskite.)
- Smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę (mažais kubeliais).
- Į dubenį dėkite supjaustytą vištienos krūtinėlę bei visus ingredientus, taip pat ir nusunktą cukiniją.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir šaukštu suformuokite nedidelius kepsnelius.
- Kepkite po 2 min iš kiekvienos pusės.
- Iš šio kiekio gaunasi 20 kepsnelių.
Noriu pastebėti
Eksperimentuokite su prieskoniais, su skirtingais miltais ir sūriu – gaminkite pagal savo skonį. Pasinaudokite receptu kaip idėja.
![1254](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2021/04/1254.png)