Go Back

RYŽIAI SU VIŠTIENA, SLYVOMIS IR MORKOMIS

Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tai vienas iš tų receptų, kuris visada pavyksta ir visi mielai valgo bei dar kartoja.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos
  • Druskos, pipirų (pagal skonį)
  • Mangų kario prieskonių (pagal skonį)
  • Keli šaukštai aliejaus kepimui
  • 1 svogūnas
  • 2 didelės morkos
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 1 puodelis ryžių
  • 2 puodeliai daržovių sultinio

Paruošimo eiga
 

  • Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais (2-3 cm) gabalėliais.
  • Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus ir apkepkite vištieną (maždaug po 2 min iš abiejų pusių). Pabarstykite druska, piprais bei kario prieskoniais. Atidėkite.
  • Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje keletą minučių.(Jeigu trūksta įpilkite šlakelį aliejaus ar vieną kitą šaukštą vandens/sultinio).
  • Morkas supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite porą minučių kartu su svogūnu.
  • Įdėkite pomidorų pastą ir leiskite sušilti.
  • Į puodą ar gilią keptuvę sudėkite pakepintus svogūnus su morkomis.
  • Ant viršaus sudėkite anksčiau apkeptą vištieną (su visomis sultimis) ir nuplautas slyvas.
  • Pilkite perskalautus ryžius. Išmaišykite. Leiskite minutę kitą sušilti.
  • Ant viršaus supilkite karštą sultinį. Išmaišykite.
  • Ryžiams užvirus paragaukite, ar netrūksta druskos.
  • Uždenkite puodą ir virkite apie 15-20 min ant vidutinės kaitros.

Noriu pastebėti

Šis patiekalas pavyks nepaprastai skanus ir naudojant paprastus kario prieskonius, bet būtent mangų karis (Curry Mango) padaro jį dievišku ir neatsivalgomu.