Šildantys, sotūs bei aromatingi – būtent tokie šie ryžiai su vištiena, slyvomis ir morkomis. Visiškas jaukumo maistas. Sultinga vištiena tobulai dera su morkomis bei slyvomis, o mangų karis suteikia subtilaus pikantiškumo ir fantastiško skonio bei aromato.
RYŽIAI SU VIŠTIENA, SLYVOMIS IR MORKOMIS
Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tai vienas iš tų receptų, kuris visada pavyksta ir visi mielai valgo bei dar kartoja.
Ingredientai
- 600 g vištienos šlaunelių mėsos
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- Mangų kario prieskonių (pagal skonį)
- Keli šaukštai aliejaus kepimui
- 1 svogūnas
- 2 didelės morkos
- 1 šaukštelis pomidorų pastos
- 100 g džiovintų slyvų
- 1 puodelis ryžių
- 2 puodeliai daržovių sultinio
Paruošimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais (2-3 cm) gabalėliais.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus ir apkepkite vištieną (maždaug po 2 min iš abiejų pusių). Pabarstykite druska, piprais bei kario prieskoniais. Atidėkite.
- Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje keletą minučių.(Jeigu trūksta įpilkite šlakelį aliejaus ar vieną kitą šaukštą vandens/sultinio).
- Morkas supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite porą minučių kartu su svogūnu.
- Įdėkite pomidorų pastą ir leiskite sušilti.
- Į puodą ar gilią keptuvę sudėkite pakepintus svogūnus su morkomis.
- Ant viršaus sudėkite anksčiau apkeptą vištieną (su visomis sultimis) ir nuplautas slyvas.
- Pilkite perskalautus ryžius. Išmaišykite. Leiskite minutę kitą sušilti.
- Ant viršaus supilkite karštą sultinį. Išmaišykite.
- Ryžiams užvirus paragaukite, ar netrūksta druskos.
- Uždenkite puodą ir virkite apie 15-20 min ant vidutinės kaitros.
Noriu pastebėti
Šis patiekalas pavyks nepaprastai skanus ir naudojant paprastus kario prieskonius, bet būtent mangų karis (Curry Mango) padaro jį dievišku ir neatsivalgomu.