Lengviausiai ir greičiausiai paruošiami burokėliai – tai garuose virti burokėliai. Skanūs ir sultingi, o svarbiausia itin greitai paruošiami. Garuose virtus burokėlius galima valgyti kaip garnyrą ar naudoti kituose patiekaluose.
![GARUOSE VIRTI BUROKĖLIAI per 15 minučių GARUOSE VIRTI BUROKĖLIAI per 15 minučių │Daržovės, Veganiški](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2024/02/IMG_9486-rotated.jpg)
GARUOSE VIRTI BUROKĖLIAI per 15 minučių
Vis susidurdavau su dilema, kaip suvalgyti daugiau burokėlių? Juk žalių ne visada norisi. O kepti orkaitėje ar virti užtrunka ir reikia iš anksto susiplanuoti. Tada kažkur pamačiau, pabandžiau ir labai patiko.
Ingredientai
- burokėliai
- druska
- juodieji pipirai
- mėgstami prieskoniai
- alyvuogių aliejus
Paruošimo eiga
- Burokėlius nuplaukite ir nuskuskite.
- Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. (Aš burokėlį pjaunu per pusę, tada dar per pusę ir supjaustau maždaug 0,5 cm riekelėmis)
- Sudėkite burokėlius į garų puodą ir paskirstykite.
- Pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais.
- Virkite 15-20 min priklausomai nuo burokėlių dydžio bei pageidaujamo minkštumo.
- Ant išvirtų burokėlių papildomai galite užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
![1254](https://mamosrestoranas.lt/wp-content/uploads/2021/04/1254.png)