GARUOSE VIRTI BUROKĖLIAI per 15 minučių
Vis susidurdavau su dilema, kaip suvalgyti daugiau burokėlių? Juk žalių ne visada norisi. O kepti orkaitėje ar virti užtrunka ir reikia iš anksto susiplanuoti. Tada kažkur pamačiau, pabandžiau ir labai patiko.
- burokėliai
- druska
- juodieji pipirai
- mėgstami prieskoniai
- alyvuogių aliejus
Burokėlius nuplaukite ir nuskuskite.
Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. (Aš burokėlį pjaunu per pusę, tada dar per pusę ir supjaustau maždaug 0,5 cm riekelėmis)
Sudėkite burokėlius į garų puodą ir paskirstykite.
Pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais.
Virkite 15-20 min priklausomai nuo burokėlių dydžio bei pageidaujamo minkštumo.
Ant išvirtų burokėlių papildomai galite užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.