Go Back

GARUOSE VIRTI BUROKĖLIAI per 15 minučių

Vis susidurdavau su dilema, kaip suvalgyti daugiau burokėlių? Juk žalių ne visada norisi. O kepti orkaitėje ar virti užtrunka ir reikia iš anksto susiplanuoti. Tada kažkur pamačiau, pabandžiau ir labai patiko.

Ingredientai
  

  • burokėliai
  • druska
  • juodieji pipirai
  • mėgstami prieskoniai
  • alyvuogių aliejus

Paruošimo eiga
 

  • Burokėlius nuplaukite ir nuskuskite.
  • Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. (Aš burokėlį pjaunu per pusę, tada dar per pusę ir supjaustau maždaug 0,5 cm riekelėmis)
  • Sudėkite burokėlius į garų puodą ir paskirstykite.
  • Pabarstykite druska ir mėgstamais prieskoniais.
  • Virkite 15-20 min priklausomai nuo burokėlių dydžio bei pageidaujamo minkštumo.
  • Ant išvirtų burokėlių papildomai galite užpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.