Ar įmanoma baklažaną pagaminti greitai ir skaniai?! TAIP! Skaniausias baklažanas per 7 minutes. Atradau man geriausią būdą. Tik iškart turiu perspėti – čia į pagalbą pasikviečiau mikrobangę.
BAKLAŽANAS per 7 minutes
Suprantu, kad mikrobangų krosnelė gal ir nėra sveikiausias pasirinkimas, bet šiuo atveju aš ją pateisinu. Kadangi renkuosi tarp to ar apskritai nevalgyti baklažanų ar valgyti keptus mikrobangėje, tai renkuosi pastarąjį variantą.
Ingredientai
- 1 baklažanas
- prieskoniai (druska, pipirai)
- šlakelis alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
- Taigi nusiperkam gražuolį tvirtą drūtą baklažaną. Nuplaunam, nusausinam. Pjaunam pusiau.
- Tada peiliu atsargiai apipjaunam palei visą perimetrą – tarsi bandom atskirti baklažano minkštąją dalį nuo odelės.
- Tuomet peiliu supjaustome įstrižai – stengiamės neperpjauti kiaurai odelės.
- Dedame į lėkštę, barstome druska ir norimais prieskoniais (aš beriu prieskoninę druską), apšlakstome alyvuogių aliejumi ir uždengiam su gilia lėkšte ar dubeniu.
- Dedam į mikrobangų krosnelę 7-8 minutėms, priklausomai nuo galingumo ir baklažano dydžio.
- Atsargiai – lėkštės bus labai karštos. Aš dažniausiai palieku pravėrusi dureles kelias minutes, tada su pirštinėmis išimu ir atidengiu. Tuomet belieka šaukštu išimti minkštutėlį baklažano vidų ir mėgautis.
- Na, gerai jau gerai, panaudojimo būdų čia daug ir įvairių. Paprastai valgau taip tiesiog vieną su troškintomis daržovėmis arba sutrinu kartu su tahini, česnaku ir alyvuogių aliejumi.