Go Back

SALOTOS SU LĘŠIAIS

Mūsų vakarienės atėjus vasarai atrodo maždaug taip. SALOTOS. SALOTOS. SALOTOS.
Svarbiausia, kad salotos būtų sočios, visada dedu avinžirnių arba lęšių arba pupelių.
Man labai patinka salotas apibarstyti ožkos sūriu (ar fetos). Vyras mieliau renkasi vytintą kumpį.
P.s. visada pravartu spintelėse turėti ir vieną kitą stiklainėlį konservuotų avinžirnių, pupelių ar lęšių - gerokai pagreitina procesą, ypač jeigu kažkas nepasirūpino iš anksto juos užmerkti ir išvirti :)
Patiekalas Salotos, Vakariene

Ingredientai
  

  • salotų lapai
  • virti lęšiai
  • saldžioji paprika
  • avokadas
  • ožkos sūris

Papildomai galima įdėti

  • pomidoro
  • agurko
  • cukinijos

Padažas

  • druska
  • citrinos sultys
  • alyvuogių aliejus
  • raudonėlis

Paruošimo eiga
 

  • Salotų lapus suplėšau ir išdėlioju lėkštėje.
  • Ant viršaus dedu keletą šaukštų virtų lęšių. (Jeigu naudoju konservuotus, tuomet juos perskalauju po tekančiu vaneniu)
  • Supjaustau mėgstamas daržoves. Šiuo atveju saldžiąją papriką bei avokadą ir paskirstau ant lęšių.
  • Ant viršaus sutrupinu ožkos sūrį arba suplėšau vytinto kumpio gabalėlius.
  • (Kadangi ožkos sūris yra ganėtinai sūrus, man papildomai druskos dėti nereikia.)
  • Salotas pašlakstau šlakeliu citrinos sulčių bei ypač tyru alyvuogių aliejumi.