Salotos – tai visai ne salotų lapai ir keli agurko ar pomidoro gabalėliai. Salotos yra absoliutus gėris, kai jose žaidžia mėgstamos daržovės, avinžirniai/pupelės/lęšiai, plius papildomi ingredientai feta/vytintas kumpis/lašiša/kietasis sūris, taip pat įvairios sėklos bei riešutai. Ypatingai skanu riešutus ar sėklas šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje. Iš esmės tokios vakarienės – tai visiškai fantazijos ir šaldytuvo turinio reikalas.
SALOTOS SU LĘŠIAIS
Mūsų vakarienės atėjus vasarai atrodo maždaug taip. SALOTOS. SALOTOS. SALOTOS.Svarbiausia, kad salotos būtų sočios, visada dedu avinžirnių arba lęšių arba pupelių.Man labai patinka salotas apibarstyti ožkos sūriu (ar fetos). Vyras mieliau renkasi vytintą kumpį.P.s. visada pravartu spintelėse turėti ir vieną kitą stiklainėlį konservuotų avinžirnių, pupelių ar lęšių – gerokai pagreitina procesą, ypač jeigu kažkas nepasirūpino iš anksto juos užmerkti ir išvirti 🙂
Ingredientai
- salotų lapai
- virti lęšiai
- saldžioji paprika
- avokadas
- ožkos sūris
Papildomai galima įdėti
- pomidoro
- agurko
- cukinijos
Padažas
- druska
- citrinos sultys
- alyvuogių aliejus
- raudonėlis
Paruošimo eiga
- Salotų lapus suplėšau ir išdėlioju lėkštėje.
- Ant viršaus dedu keletą šaukštų virtų lęšių. (Jeigu naudoju konservuotus, tuomet juos perskalauju po tekančiu vaneniu)
- Supjaustau mėgstamas daržoves. Šiuo atveju saldžiąją papriką bei avokadą ir paskirstau ant lęšių.
- Ant viršaus sutrupinu ožkos sūrį arba suplėšau vytinto kumpio gabalėlius.
- (Kadangi ožkos sūris yra ganėtinai sūrus, man papildomai druskos dėti nereikia.)
- Salotas pašlakstau šlakeliu citrinos sulčių bei ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!