Moliūgų blyneliai su varške yra mėgstamiausi rudens blynai. Apskritai savaitgaliai mūsų šeimoje prasideda nuo blynų, lietinių ar vaflių. Kiekvienas metų laikas turi savo favoritus. Rudenį absoliučiai karaliauja blynai su moliūgais.
MOLIŪGŲ BLYNELIAI SU VARŠKE
Šie blyneliai kvapnūs ir labai skanūs, juos mėgstame visa šeima. O aš visada džiaugiuosi, kai pavyksta atrasti ne tik skanius, bet ir maistingus pusryčius.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 200 g varškės
- 300 g moliūgų tyrės
- 200 g pieno (paprastai naudoju sojų ar migdolų)
- 170 g avižų miltų (galima keisti kvietiniais)
- 1 arb.šaukšt. kepimo miltelių
- žiupsnelisdruskos
- maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto, imbiero (nebūtina)
Paruošimo eiga
- Kiaušinius, varškę, moliūgų tyrę bei pieną išplaku iki vientisos masės.
- Miltus sumaišau su kepimo milteliais, druska ir žiupsniu prieskonių. Prieskonių galima ir nedėti, bet jie priduoda pikantiškumo ir labai kvepia rudeniu.
- Sausus ingredientus įmaišau į šlapių ingredientų masę ir trumpai paplaku, kol tešla tampa vientisa.
- Kepu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Šiuos blynus dažniausiai gardiname medumi, agavų ar klevų sirupu