Obuolių ir kriaušių trupiniuotį su trešnėmis galime priskirti prie mėgstamiausių desertų. Trupiniuotį arba crumble atradau kažkada senų senovėje, kai neišmaniau ką pagaminti su pernokusiomis kriaušėmis bei keliais pavargusiais obuoliais. Na, nejaugi jums taip nėra nutikę?!
Grožio konkurse trupiniuotis vargu ar pasiektų aukštas pozicijas, bet skonio prasme tai ojojoi kaip gerai. Trupiniuotį gaminu tada, kai matau, kad kažkurie vaisiai per greitai sunoko, o gyvenant Ispanijoje tai nutinka greičiau nei norėtųsi.
OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ TRUPINIUOTIS SU TREŠNĖMIS
Ingredientai
- 3 kriaušės
- 3 obuoliai
- sauja trešnių
- 1 arb.šaukšt. vanilinio cukraus
- žiupsnis kardamono
- žiupsnis cinamono
TRUPINIAI
- 100 g smulkintų migdolų arba kitokių mėgstamų riešutų
- 100 g avižų miltų
- 50 g avižinių dribsnių
- 40 g rudojo cukraus
- 50 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
- Kepimo indą (arba atskirus indelius) patepu sviestu ir pabarstau maždaug šaukštu cukraus.
- Obuolius ir kriaušes nulupu bei supjaustau kubeliais. Trešnes perpjaunu pusiau ir išimu kauliukus.
- Į indą sudedu supjaustytus vaisius, pabarstau vaniliniu cukrumi arba tiesiog cukrumi. Užbarstau kardamono ir cinamono (jeigu nemėgstate ar netoleruojate, tiesiog nedėkite).
- Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau šaukštu.
- Trupinius sudedu ant vaisių.
- Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~35 min
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!