OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ TRUPINIUOTIS SU TREŠNĖMIS

30

Trupiniuotį arba crumble atradau kažkada senų senovėje, kai neišmaniau ką pagaminti su pernokusiomis kriaušėmis bei keliais pavargusiais obuoliais. Na, nejaugi jums taip nėra nutikę?!

Grožio konkurse trupiniuotis vargu ar pasiektų aukštas pozicijas, bet skonio prasme tai ojojoi kaip gerai. Trupiniuotį gaminu tada, kai matau, kad kažkurie vaisiai per greitai sunoko, o gyvenant Ispanijoje tai nutinka greičiau nei norėtųsi.

OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ TRUPINIUOTIS SU TREŠNĖMIS

Trupiniuotis yra visiškai neįnoringas desertas, kuriame galima sunaudoti tiek šaldytas, tiek ir šviežias uogas, įvairius pavargusius ar prekinę išvaizdą praradusius vaisius.
Moliūgų sėklų miltų sugalvojau čia įdėti, nes tai papildomas gėris, bet trupiniai gaunasi kiek žalsvi, kas nėra labai įprasta ir gali sukelti šiokių tokių įtarimų smaližiams 🙂 Užtat įdėjus burokėlių miltų, spalva gaunasi niekuo neįtartina. Papildoma nauda ir tiek. Jeigu neturite nei moliūgų sėklų nei burokėlių miltų, tai tiesiog pakeiskite migdolų ar avižų miltais.

Ingredientai

  • 3 kriaušės
  • 3 obuoliai
  • sauja trešnių
  • 1 arb.šaukšt. vanilinio cukraus
  • žiupsnis kardamono
  • žiupsnis cinamono

TRUPINIAI

  • 50 g maltų (smulkintų) migdolų arba kitokių mėgstamų riešutų
  • 100 g avižų miltų
  • 30 g avižinių dribsnių
  • 20 g moliūgų sėklų miltų
  • 40 g rudo cukraus
  • 70 g šalto sviesto
  • 1/2 arb.šaukšt. liofilizuotų burokėlių miltų

Paruošimo eiga

  • Kepimo indą (arba atskirus indelius) patepu sviestu ir pabarstau maždaug šaukštu cukraus.
  • Obuolius ir kriaušes nulupu bei supjaustau kubeliais. Trešnes perpjaunu pusiau ir išimu kauliukus.
  • Į indą sudedu supjaustytus vaisius, pabarstau vaniliniu cukrumi arba tiesiog cukrumi. Užbarstau kardamono ir cinamono (jeigu nemėgstate ar netoleruojate, tiesiog nedėkite).
  • Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau.
  • Sudedu šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais sumaišau, kol gaunasi kažkas panašaus į trupinius.
  • Trupinius sudedu ant vaisių.
  • Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~35 min
Patiekalas: Saldumynai

Ar jau išbandei šį receptą?

Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

Ačiū, kad gaminate kartu!

1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close