Go Back

OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ TRUPINIUOTIS SU TREŠNĖMIS

Trupiniuotis yra visiškai neįnoringas desertas, kuriame galima sunaudoti tiek šaldytas, tiek ir šviežias uogas, įvairius pavargusius ar prekinę išvaizdą praradusius vaisius. Čia drąsiai į kompaniją galima pakviesti persikus, nektarinus ar abrikosus.
Course Saldumynai

Ingredientai
  

  • 3 kriaušės
  • 3 obuoliai
  • sauja trešnių
  • 1 arb.šaukšt. vanilinio cukraus
  • žiupsnis kardamono
  • žiupsnis cinamono

TRUPINIAI

  • 100 g smulkintų migdolų arba kitokių mėgstamų riešutų
  • 100 g avižų miltų
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 40 g rudojo cukraus
  • 50 g ypač tyro alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga
 

  • Kepimo indą (arba atskirus indelius) patepu sviestu ir pabarstau maždaug šaukštu cukraus.
  • Obuolius ir kriaušes nulupu bei supjaustau kubeliais. Trešnes perpjaunu pusiau ir išimu kauliukus.
  • Į indą sudedu supjaustytus vaisius, pabarstau vaniliniu cukrumi arba tiesiog cukrumi. Užbarstau kardamono ir cinamono (jeigu nemėgstate ar netoleruojate, tiesiog nedėkite).
  • Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau šaukštu.
  • Trupinius sudedu ant vaisių.
  • Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~35 min