OBUOLIŲ IR KRIAUŠIŲ TRUPINIUOTIS SU TREŠNĖMIS
Trupiniuotis yra visiškai neįnoringas desertas, kuriame galima sunaudoti tiek šaldytas, tiek ir šviežias uogas, įvairius pavargusius ar prekinę išvaizdą praradusius vaisius. Čia drąsiai į kompaniją galima pakviesti persikus, nektarinus ar abrikosus.
- 3 kriaušės
- 3 obuoliai
- sauja trešnių
- 1 arb.šaukšt. vanilinio cukraus
- žiupsnis kardamono
- žiupsnis cinamono
TRUPINIAI
- 100 g smulkintų migdolų arba kitokių mėgstamų riešutų
- 100 g avižų miltų
- 50 g avižinių dribsnių
- 40 g rudojo cukraus
- 50 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
Kepimo indą (arba atskirus indelius) patepu sviestu ir pabarstau maždaug šaukštu cukraus.
Obuolius ir kriaušes nulupu bei supjaustau kubeliais. Trešnes perpjaunu pusiau ir išimu kauliukus.
Į indą sudedu supjaustytus vaisius, pabarstau vaniliniu cukrumi arba tiesiog cukrumi. Užbarstau kardamono ir cinamono (jeigu nemėgstate ar netoleruojate, tiesiog nedėkite).
Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau šaukštu.
Trupinius sudedu ant vaisių.
Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~35 min