BANANINIAI BLYNAI
Šie blynai yra truputį užsispyrę. Keptuvė turi būti įkaitusi iki vidutinio karštumo. Jeigu per anksti apversite, tuomet blynas suplyš, o jei per karštai kepsite, tuomet apsvils. Svarbu atitaikyti laiką, kada jau versti blynus ir tada jau viskas paprasta.
- 2 kiaušiniai
- 1 bananas
- 1 šaukštelis avižinių miltų
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis cinamono
Jeigu turite kokteilinę ar blenderį, tuomet viską sumeskite kartu ir sutrinkite iki vientisos masės.
Kitu atveju kiaušinius išplakite, o bananą sutrinkite šakute. Sumaišykite visus ingredientus.
Į iki vidutinio karštumo įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį kokosų aliejaus ir po šaukštelį tešlos kiekvienam blynukui. Palaukite minutę ir bandykite apversti.
Kepkite dar minutę.
Blynai puikiausiai pavyksta ir naudojant tik bananą ir kiaušinius, t.y. nenaudojant jokių miltų.
Prieš keletą metų šie blynai buvo užkariavę turbūt visas virtuves, mes juos irgi pamėgom. Receptas čia labai paprastas, tereikia vos 2 ingredientų. Nors dažnai papildomai įdedu šiek tiek miltų. Bet visada laikausi proporcijų: 1 prinokęs bananas + 2 kiaušiniai. Viskas. Bananą galima tiesiog sutrinti šakute, kiaušinius išplakti ir viską sumaišius kepti su trupučiu aliejaus. Skaniausia su kokosų aliejumi.